Vlaams Belang worstelt met buitenlandse inmenging: ‘Mocht ik dit allemaal geweten hebben, zou ik het niet hebben gedaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kosten vergrijzing wegen almaar zwaarder door: toekomstige regering wacht lastige taak om oplossing te vinden

Waar uitkeringen, gezondheidszorg of pensioenen vandaag ruim een vierde van onze gezamenlijk geproduceerde welvaart opeisen, zal dat tegen 2070 al een derde zijn. En dat is voor het overgrote deel te wijten aan de vergrijzing van onze bevolking. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing. En zo weten de regeringsonderhandelaars nog eens duidelijk wat hen

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. De Democraat struikelde echter geregeld over zijn woorden en sprak over “vicepresident Trump”, nadat hij Oekraïens staatshoofd Zelenski ook al als “president Poetin” had aangekondigd.

Lees meer »

Gemeentebelangen Heuvelland stelt volledige lijst voor: “Meeste vernieuwing, maar sterkste ervaring”

Gemeentebelangen Heuvelland trekt opnieuw naar de verkiezingen als lokale en onafhankelijke lijst. “Zeker in een kleine gemeente als Heuvelland is dat de beste garantie dat we de belangen van onze inwoners best kunnen verdedigen,” zegt lijstduwer en huidig burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeentebelangen Heuvelland stelt volledige lijst voor: “Meeste vernieuwing, maar sterkste ervaring” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de goudmijn van de koers? “Dat het maar snel écht zomer wordt”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op echtgenote en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om een deel van het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van zijn drie dochters, van 25 en

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti

In het stationsgebouw op het Stationsplein in Ingelmunster kwam een delegatie van elke plaatselijke jeugdbeweging bijeen om namens Spoor8770 een cadeau in ontvangst te nemen. Iedere jeugdvereniging kreeg één groot pakket spaghetti of in totaal 12 kg om mee te nemen op kamp.
The post Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ‘Lady MacBiden’ het Witte Huis in haar ijzeren greep houdt: “Ik ga all-in voor Joe”

“Beste Jill Biden, vraag a.u.b. aan je man om een stap opzij te zetten.” Nu in talloze Amerikaanse media zulke opvallende smeekbeden verschijnen, wordt duidelijk dat het lot van de machtigste man ter wereld eigenlijk in de handen van zijn vrouw ligt. Alleen wil ‘mevrouw Joe Biden’ – kwatongen doopten haar intussen ‘Lady MacBiden’ – van geen wijken weten. “Ze

Lees meer »

Tien doden bij brand in rusthuis in Uruguay

Bij een brand in een rusthuis, in de Uruguayaanse stad Treinta y Tres, zijn zondag tien doden gevallen. Dat melden de autoriteiten. “Jammer genoeg zijn alle bewoners overleden”, zegt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De slachtoffers zijn acht vrouwen en twee mannen, de 20-jarige medewerker van het rusthuis kon het gebouw verlaten voor de aankomst van de

Lees meer »