Nog meer buien op het menu: “En de temperaturen blijven ook vrij triestig voor deze tijd van het jaar”

Na een winderige dag met veel regen wordt het ook woensdag opnieuw wisselvallig met verschillende voorjaarsbuien. Er is kans op onweer, korrelhagel en rukwinden tussen 60 en 70km/u. Het blijft fris: de maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig en later matig. Nog zeker tot zondag is het fris en wisselvallig, al verloopt het weekend mogelijk toch iets droger. Dat meldt het KMI. 

Meer krantenkoppen in België

De boeken van de week: reis langs de Donau, ode aan Henny Vrienten, de nieuwe Alessandro Baricco en een fotoboek

Anneleen Van Offel heeft voor haar tweede roman met een camper langs de Donau gereisd, van de bron tot aan de monding. Een fysieke reis die ook een mentale tocht was. Journalist Leo Oldenburger brengt samen met collega-muzikanten een lofrede op Henny Vrienten, de overleden frontman van Doe Maar. De Italiaanse bestsellerauteur Alessandro Baricco giet zijn tiende roman in een

Lees meer »

Parket Oost-Vlaanderen op zoek naar getuigen van steekpartij in Zottegem

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsbericht verspreid naar getuigen van een steekpartij zondagnacht in Zottegem. Daarbij raakte een man levensgevaarlijk gewond. Om te weten wat er precies gebeurd is, is het parket op zoek naar mensen die het slachtoffer tussen 3 uur en 3.45 uur nog gezien hebben, of die getuige waren van de feiten.

Lees meer »

Slecht nieuws blijft bakker Filip Janssens achtervolgen: “Extra sluitingsdag door ziekte leukemie”

Onlangs kreeg bakker Filip Janssens (55) uit Harelbeke nog maar eens slecht nieuws over zijn gezondheid: er werd bij hem leukemie vastgesteld. “De behandeling gaat goed, maar we moeten daardoor een dag extra sluiten. Op woensdag en zondag zullen we gesloten zijn.”
The post Slecht nieuws blijft bakker Filip Janssens achtervolgen: “Extra sluitingsdag door ziekte leukemie” appeared first on

Lees meer »

Geoffrey (73) overlijdt na zware turbulentie op vlucht naar Singapore, zeven inzittenden kritiek

Tijdens een vlucht van Londen naar Singapore is zware turbulentie ontstaan. Daarbij is een 73-jarige Britse theatermaker om het leven gekomen. Mogelijk werd een hartaanval hem fataal, stelt de directeur van de luchthaven van Bangkok. Dertig anderen raakten gewond, zeven onder hen zouden in kritieke toestand verkeren. Heel wat slachtoffers liepen hoofdletsels op. “Wie geen gordel droeg, vloog met zijn

Lees meer »

Pep Guardiola geeft zijn zegen over nakende overgang Vincent Kompany naar Bayern München: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Twee supportersbussen in brand in aanloop naar Franse bekerfinale

In Noord-Frankrijk zijn twee supportersbussen in brand gevlogen bij een confrontatie tussen fans van Paris Saint-Germain en Olympique Marseille. De twee voetbalclubs spelen vanavond, om 21 uur, de Franse bekerfinale in Lille. Maar kennelijk is in de aanloop naar het duel – letterlijk – de vlam in de pan geslagen tijdens een confrontatie tussen aanhangers van beide clubs.

Lees meer »

Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen

Dit weekend sluit de jeugdafdeling van voetbalclub Jong Helkijn het huidige voetbalseizoen af. Met de eerste editie van de Jong Helkijn Cup probeert organisator Valtin Demuynck een succesverhaal te starten. De afscheidnemende jeugdcoach probeert een laatste keer de jeugd te herenigen.
The post Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper

Op de laatste speeldag van de competitie werd Wesley Mahieu in de bloemetjes gezet bij VK Iebac Ieper. Hij speelde namelijk zijn 300ste wedstrijd in het fanionteam van de basketbalclub.
The post Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

SV Wevelgem City B gaat naar derde provinciale

SV Wevelgem City mocht de vorige twee seizoenen met zijn A-ploeg telkens een titel vieren. Deze keer moesten de jongens van T1 David Decock zich met een bescheiden negende plaats tevreden stellen. Geen nood. Deze keer zorgde de B-ploeg met een promotie naar derde provinciale ervoor dat de Vlassers dan toch nog het seizoen met een feestje konden afsluiten.

Lees meer »