Lopers vinden lichaam van vrouw op strand van Bredene, parket stelt wetsdokter aan

Op het strand van Bredene, vlak bij het Fort Napoleon op de grens met Oostende, werd woensdagmorgen het lichaam gevonden van een vrouw.

 

Meer krantenkoppen in België

Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.
The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ appeared

Lees meer »

“Er zat al wat ruis op mijn techniek”: Tine Mannaerts (36) schreef zich na jaren opnieuw in bij Tieltse muziekschool en schitterde op podium Gildhof

Op het podium van het cultuurcentrum Gildhof stond afgelopen weekend de Tieltse Tine Mannaerts, in het gezelschap van haar dwarsfluit en begeleid door orkest Zanglust. De vrouw laat zich dagelijks met veel plezier omringen door muziek, want ze speelt niet enkel haar instrument vol passie, ze werkt ook vol overgave bij Piano’s Maene. “Nu besef ik weer waarom ik vroeger

Lees meer »

Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat

Dinsdagmorgen even over 7 uur merkte de chauffeur van een autotransport, die op de A11 richting Knokke reed, dat een band van zijn oplegger hevig begon te roken. Hij kon zijn truck op de pechstrook parkeren en ging de rokende band met poederblussers te lijf.
The post Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat appeared first

Lees meer »

Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen

Dit weekend sluit de jeugdafdeling van voetbalclub Jong Helkijn het huidige voetbalseizoen af. Met de eerste editie van de Jong Helkijn Cup probeert organisator Valtin Demuynck een succesverhaal te starten. De afscheidnemende jeugdcoach probeert een laatste keer de jeugd te herenigen.
The post Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

MVC Bordje Sabine wint bekercompetitie Kern Brugge

In de kerncompetitie Brugge minivoetbal zijn de prijzen verdeeld. MVC Bordje Sabine won in de finale van de beker met 9-1 tegen MVK Dibo. Bordje Sabine verzekerde zich eerder al van de eerste plaats in reeks 1 van de competitie. In reeks twee van de Brugse kerncompetitie kroonde Bocca met spek zich tot kampioen. Zij het nipt voor ’t Comptoirtje.

Lees meer »

Soms peperduur, vaak dubieus. Hier volgen voedingscoaches hun opleidingen: “Het kost 9.000 euro, maar dat verdien je snel terug”

Dat voedingscoaches soms verkeerde adviezen en twijfelachtige behandelingen geven, las u hier gisteren al. Maar hoe komen zij aan hun diploma’s? Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts zocht uit hoe voedingscoaches in binnen- en buitenland les volgen bij soms dubieuze opleidingscentra. Sommige worden zelfs door de overheid gesubsidieerd. Hoe kan dat? En wat wordt er in zo’n opleidingen dan verteld?

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland

Marnixring Ieper-Westland mocht Christophe Deborsu en Annick De Wit ontvangen in Ieper. Ze gaven een interactieve causerie over de gelijkenissen en verschillen tussen Walen en Vlamingen. Het was de derde activiteit naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Marnixring-Westland. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Lieven Delvoye (protocolmeester), Pieter Desmet (webmaster), Wim Morlion (ondervoorzitter), Christophe
The post Voordracht over

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Moet ons land Palestina als staat erkennen?

Verschillende landen, zoals Noorwegen, Spanje en Ierland, hebben aangekondigd dat ze de erkenning van Palestina als staat goedkeuren. Ons land erkent Palestina (voorlopig) niet. Wat denk jij? Moet ons land Palestina erkennen als staat? Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

Lees meer »

Toeriste raakt paard aan van King’s Guard voor foto, maar dier laat duidelijk blijken wat hij daarvan vindt

Een toeriste is maandag serieus geschrokken toen ze de King’s Guard bij Buckingham Palace bezocht in het Verenigd Koninkrijk. De vrouw wilde poseren voor een foto en nam daarbij een paard vast, maar dat had ze beter niet gedaan. Het dier haalde uit waardoor ze achteruit geduwd werd en net niet viel. Geschrokken verliet ze samen met haar medereiziger de

Lees meer »