Leonardkruispunt leidt tot communautaire botsingen

01:01 Het getouwtrek rond de werken aan het Leonardkruispunt vertoont alle kenmerken van een explosief dossier. Ten eerste gaat het over mobiliteit, een onderwerp dat al snel nerveus maakt. Ten tweede staan… 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer agressie en racisme tegen personeel recyclageparken, Ecowerf roept bezoekers op tot meer respect

Intercommunale Ecowerf roept op om meer respect te tonen voor het personeel van recyclageparken en vuilnisophalers. Uit cijfers blijkt dat mensen die naar de recyclageparken komen, zich steeds vaker ongepast gedragen. Ze gaan in discussie met de parkwachters, durven te schelden of racistische verwijten te maken, en heel af en toe is er ook fysiek geweld. Het aantal gemelde incidenten

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »