Werken aan Leonardkruispunt gaan verder zoals gepland, gemeente Oudergem stapt naar rechter om uitstel te vragen

De werken aan het Leonardkruispunt gaan verder zoals gepland, zonder het verdere uitstel waarop de Brusselse en Waalse regering en verschillende Brusselse gemeenten hadden aangedrongen. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters na afloop van nieuw interministerieel overleg dinsdagavond.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig gemeenteraadslid Hilde (63) exposeert in Koetshuis: “Alle genres komen aan bod”

Van vrijdag tot en met maandagavond stalt Hilde Dewever (63) diverse werken uit in het Koetshuis in park Casier. De voormalige kleuterjuf en gemeenteraadslid uit Nieuwenhove schildert al 35 jaar, maar pakt nog maar voor de tweede keer met een solotentoonstelling uit.
The post Voormalig gemeenteraadslid Hilde (63) exposeert in Koetshuis: “Alle genres komen aan bod” appeared first on

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

De veertiende editie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare werd een succes. Regenweer leek aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk vonden toch heel wat wielerfans de weg naar het stadscentrum. Zij zagen wereldkampioen Mathieu van der Poel solo over de eindstreep komen.
The post Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh-killer Humphries wint hoogstaande partij van Wade, Van Gerwen en Smith strijden om laatste finaleticket

Op de World Matchplay darts staan vanavond de halve finales op het programma. Luke Humphries, de man die donderdag Dimitri Van den Bergh huiswaarts stuurde, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen James Wade. Daarna is er de clash tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De wedstrijden zijn ook LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO!

Lees meer »

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »