Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was de jongen bevrijd. Gelukkig liep dit goed af.” De jongen bleef ongedeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn voert op 1 juli een beperkt aantal aanpassingen aan haar aanbod door, onder meer om het af te stemmen op de beschikbare voertuigen en chauffeurs. Die aanpassingen gelden ook voor onze provincie. Dat heeft De Lijn woensdag aangekondigd.
The post Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli appeared first on

Lees meer »

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Ze dwongen ‘Gekke Geert’ een moord te bekennen die hij niet had gepleegd, nu staan speurders zelf voor rechter

Twee rechercheurs van politiezone Grensleie (Ledegem, Menen, Wevelgem) staan vandaag voor de rechter in Kortrijk op beschuldiging van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben. Ze ontkennen.
The post Ze

Lees meer »

Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat

Dinsdagmorgen even over 7 uur merkte de chauffeur van een autotransport, die op de A11 richting Knokke reed, dat een band van zijn oplegger hevig begon te roken. Hij kon zijn truck op de pechstrook parkeren en ging de rokende band met poederblussers te lijf.
The post Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat appeared first

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Fietser wordt tegen de grond geslagen door kwade gans: “Blij dat ik niet in het kanaal ben beland”

Het dagelijkse fietsritje naar het werk nam vorige week een onverwachte wending voor een Britse man. De Engelsman fietst altijd langs een kanaal in Stoke-on-Trent, maar kruiste afgelopen donderdag het pad met een kwade gans die zijn aanwezigheid niet op prijs stelde en hem aanviel waardoor hij op de grond terechtkwam. “Ik ben niet gewond, mijn fiets is wel wat

Lees meer »