IN BEELD. Kinderen genieten op sommige plekken toch van echte Buitenspeeldag (ondanks aprilse grillen)

De nieuwe editie van de Buitenspeeldag viel op veel plaatsen letterlijk in het water door de slechte weersvoorspellingen. Veel organisatoren maakten er woensdag een Binnenspeeldag van of stelden hun evenement uit. Maar hier en daar ging de Buitenspeeldag toch gewoon door waar het hoort: buiten. Een verzameling van de leukste beelden.

 

Meer krantenkoppen in België

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

Avelgem wil niet meebetalen aan renovatie kasteel Bossuit “We moeten plots 434.000 euro betalen”

De gemeente Avelgem wil niet meebetalen aan de renovatie van het Kasteel van Bossuit. De Vlaamse regering heeft onlangs twee restauratiepremies toegekend aan de eigenaar van het kasteel. Goed nieuws zou je denken, maar omdat de subsidie-aanvraag werd ingediend in 2014, moet de gemeente verplicht 15 procent van de restauratiekosten voor haar rekening nemen. Aanvragen vanaf 2015 betaalt de Vlaamse

Lees meer »

Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken

De brandweer van Diksmuide slaagde er zaterdagmiddag in om een volwassen ree van de verdrinkingsdood te redden in Merkem, een deelgemeente van Houthulst. Het dier was in een diep afwateringskanaal gesukkeld, maar raakte daar onmogelijk zelf uit.
The post Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

China wil met militaire oefeningen rond Taiwan testen hoe het de “macht kan grijpen”: inwoners niet onder de indruk, wel gefrustreerd

Met de grootschalige militaire oefeningen rond Taiwan wil China haar capaciteiten testen om "de macht op het eiland te grijpen". Woorden die geen enorme indruk maken op de bevolking in Taiwan. Zij zijn vooral gefrustreerd dat de problemen niet uitgepraat kunnen worden zonder wapens. "Er zijn wel meer schuilkelders aanwezig in het straatbeeld, maar inwoners blijven vooral bezig met hun

Lees meer »

Recordaantal kinderen jonger dan 12 jaar start met voetballen

Jong geleerd is oud gedaan: het voorbije seizoen zijn ruim 24.600 kinderen jonger dan twaalf jaar gestart met voetballen, een record. Toch hebben lang niet alle Vlaamse voetbalclubs een werking voor voetballertjes van 5 tot 7 jaar, nochtans ruim de helft van alle starters. Daarom lanceert Voetbal Vlaanderen de speelse campagne ‘Kom er Bij’, een pakket vol oefenstof op maat

Lees meer »

“Slachtoffer uit ‘The Voice of Holland’ wil hem toespreken in de rechtszaal”: nieuwe details bekend over verkrachtingszaak Ali B.

Rapper Ali B. (42) zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. AD.nl meldt nu dat een van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’ Ali B. zelf zal toespreken in de rechtszaal. Bovendien heeft de rapper ook beloofd op alle vragen te antwoorden en zou hij, naar verluidt, na

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »