Iconische bus van luxebordeel Club Diana bijna hersteld na brand: “Het is een verlengstuk van de familie”

Na een intensieve twee jaar durende reparatieperiode staat de iconische wieler- en reclamebus van luxebordeel Club Diana weer bijna klaar voor haar eerste rit. Zo herrijst de bus, die in 2021 door een verwoestende brand werd getroffen en bijna opgegeven was, uit de as. “Heel de voorkant was weggesmolten”

 

Meer krantenkoppen in België

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »

“Toen die journalist mijn dochter benaderde, trok ik de stop eruit”: Bert uit ‘The Voice’ legt uit waarom hij uit spotlights verdween

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview. Hij

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Thierry Beyts pakt nu uit met boek over duistere Brugse verledens

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Lees meer »

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »

FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis geschreven”

Het is gebeurd! FC Marke promoveert naar de hoogste provinciale reeks. Het resultaat van een goed en geduldig doordacht beleid. Ook de inbreng van T1 Davy Vercruysse, die ambitie en realisme goed wist te combineren, is niet gering. “We hebben geschiedenis geschreven”, zegt een trotse voorzitter Filip Seynaeve.
The post FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

Gezichtstransplantatie in ‘Familie’ is Vlaamse primeur: “Laatste puzzelstukje om comeback van opperschurk mogelijk te maken”

In buitenlandse reeksen is het trucje al wel eens vaker toegepast, maar nu pakt voor het eerst een Vlaamse soap uit met een gezichtstransplantatie. De primeur is voor ‘Familie’, waarin opperschurk Bertje, de aartsvijand van de Van den Bossches, al maanden terug in beeld is, onherkenbaar voor zijn familie (en voor de kijker) dankzij plastische chirurgie. De tv-makers leggen uit

Lees meer »