Hartpatiënten lopen mee op eerste AZ Oostende Run: “We moeten niet in onze zetel blijven zitten”

Tweehonderd mensen zullen op zaterdag 20 april namens het fusieziekenhuis deelnemen aan de eerste AZ Oostende Run tussen beide campussen. Er is een tijdsopname voor de wedstrijd die deel uitmaakt van het Movement Running Criterium.

“De twee campussen van het ziekenhuis werken nauw samen en liggen eigenlijk niet zo ver van elkaar, met daartussen de mooie omgeving. Samen met Movement organiseren we een loop tussen beide sites, met een parcours doorheen het Bosje. Er nemen 200 sporters deel, voornamelijk medewerkers van het ziekenhuis. De revalidatiediensten sprongen op de kar en de deelname van 20 hartpatiënten is dan ook bijzonder”, zegt initiatiefnemer Brecht Dekeyser (AZ Oostende).

Bij het AZ Oostende hopen ze van de loopwedstrijd een terugkerend event te maken. De hartpatiënten hebben vaak een eigen hartslagmeter, maar worden op die dag niet extra gevolgd. “Hartpatiënten worden na een ingreep intensief begeleid. De meeste van hen nemen deel aan het revalidatieprogramma. We stimuleren mensen om te bewegen en te sporten. Het is belangrijk dat ze hun lichaam aanvoelen. Deelname aan deze run kan zeker”, klinkt het bij cardioloog Matthieu Combes.

Hartpatiënten getuigen

Frank Bogaert (67) is één van de hartpatiënten die onder impuls van het kine- en revalidatieteam deelneemt: “Ik onderging een hartoperatie, maar was voordien geen sporter. Ik wandelde en fietste. Ik neem deel aan de run en zal op mijn tempo 3,8 km wandelen.” Kurt Ryckewaert (49): “Ik was een sporter en kreeg bij een routinecontrole te horen dat ik een afwijking had aan de aortaklep. De klep werd eind december vervangen. Ik heb de hartrevalidatie bijna volledig doorlopen. En had me tot doel gesteld dat ik opnieuw kon sporten. Dat bleek mogelijk en ik kon mijn conditie opbouwen en mijn vertrouwen terugwinnen. Ik wil met mijn deelname tonen dat ook hartpatiënten kunnen sporten. Het is een vreemd beeld, maar hartpatiënten moeten niet in hun zetel blijven zitten.”

Praktisch

Start en aankomst van de AZ Oostende Run op 20 april zijn ter hoogte van de campus Serruys (parking Koninginnelaan). Daar is ook het podium. Om 13.30 uur starten de kinderen (800 m) en om 14.30 uur de volwassenen over 3,8 km (1, 2 of 3 ronden), lopend of wandelend. Inschrijven kan aan 5 euro. Het publiek kan de lopers aanmoedigen op het parcours of (halverwege) aan de campus Damiaan. (efo/foto efo)

The post Hartpatiënten lopen mee op eerste AZ Oostende Run: “We moeten niet in onze zetel blijven zitten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer heeft zware industriebrand in Zellik onder controle, maar moet nog hele nacht nablussen: “Uitkijken voor roetdeeltjes in tuinen”

In Zellik bij Asse woedde vrijdag een zware industriebrand in een garage met wagens en auto-onderdelen langs de Frans Schachtstraat. De volledige loods van 6.000 vierkante meter ging in de vlammen op en stortte gedeeltelijk in. De gemeente kondigde fase 1 van het rampenplan af en de brandweer zal nog de hele nacht nablussen.

Lees meer »

Jani Kazaltzis presenteert nieuw realityprogramma ‘Fboy Island’: “Een ongelooflijk psychologisch experiment”

Streamz pakt deze zomer uit met een gloednieuw realityprogramma: ‘Fboy Island’. In de reeks moeten drie vrouwen – die op zoek zijn naar de ware liefde – de ‘nice guys’ onderscheiden van de ‘Fboys’. Aan Jani Kazaltzis om het programma in goede banen te leiden. Hij krijgt op zijn beurt het gezelschap van de Nederlandse Gwen van Poorten.

Lees meer »

Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds

45 organisaties, waaronder zestien West-Vlaamse, krijgen via het Pendelfonds financiële ondersteuning voor hun investeringen in duurzaam woon-werkverkeer. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt daarvoor 3,3 miljoen euro uit.
The post Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Bij het ongeluk zou een toestel van KLM Cityhopper betrokken zijn geweest, een dochteronderneming van Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat.

Lees meer »

Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect”

Oostende telt ruim zeventig actieve taxi’s en daarvan legden enkele bedrijven vanaf zaterdagavond 18 uur voor 24 uur het werk neer. De reden? Gebrek aan respect voor de werking van taxibedrijven en geen kans op dialoog met het stadsbestuur, zo klinkt het in een mededeling. “Laatste overleg was twee jaar geleden”, zet Hassib Ghosi (25) van taxibedrijf Anker.
The

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »