Geen tweede Champions League voor De Bruyne en co: Real na strafschoppen naar halve finales

Manchester City zal de Champions League niet voor de tweede keer op rij winnen. Kevin De Bruyne en co sneuvelden in de kwartfinale na strafschoppen tegen Real Madrid. 

Meer krantenkoppen in België

Twee wandelingen in teken van 10.000 stappenclash

In het kader van de 10.000 stappenclash stippelde de gemeente twee wandelingen uit. Zowel in Dadizele als in Moorslede kan men de hele maand mei stappen verzamelen. De gemeente Moorslede neemt ook dit jaar deel aan de 10.000 stappenclash, een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Eigenlijk wagen we ons aan twee clashes. Enerzijds
The post Twee wandelingen

Lees meer »

Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen we openblijven tot 22 uur”

Voor de vierde keer zal er een zomerbar zijn in het Vaubanpark. Joppe Degrave (28) van evenementenbureau Vianima zal zich hierover opnieuw ontfermen. De bar opent op 1 juni. Het wordt een feestelijke editie, want Vianima blaast vijf kaarsjes uit.
The post Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen

Lees meer »

Levering Belgische F-16’s dit jaar aan Oekraïne twijfelachtig

Het is onzeker of België nog dit jaar F-16’s kan leveren aan Oekraïne. “Eerst primeert onze eigen veiligheid. Zodra België ze niet meer nodig heeft voor eigen veiligheid en operationaliteit, kunnen we leveren”, zei minister Dedonder vandaag. “Indien mogelijk, doen we dat wel nog dit jaar.”

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Cercle is een sterke ploeg”: geschorste Nicky Hayen kijkt uit naar duel tegen stadsgenoot

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

Gerenoveerde OLV-kapel Stalhille opnieuw ingewijd

De OLV-kapel in Stalhille werd onder impuls van enkele bewoners gerenoveerd en ook landschapsarchitect Paul Deroose werkte er graag aan mee. Vorige week werd deze kapel feestelijk ingewijd.
The post Gerenoveerde OLV-kapel Stalhille opnieuw ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij twijfelen nog op wie ze gaan stemmen: “Van N-VA naar PVDA is een grote sprong, maar waarom niet?”

Drie op de tien Vlamingen weten nog niet op wie ze gaan stemmen. Dat blijkt uit de Grote Peiling. Onze reporter sprak met zes ‘zwevende kiezers’. Tussen wie twijfelen ze? Op welke partij hebben ze vorige keer gestemd? En vooral: welke standpunten doen hen wankelen? “Als allochtone ondernemer heb ik een andere ervaring. Er komen ook allochtonen in de winkel

Lees meer »

Grondverzakking in Riemst door zware regenval

In Zussen (Riemst) is opnieuw een grondverzakking vastgesteld in de Misweg, dit keer in de berm. De vermoedelijke oorzaak is de zware regenval van afgelopen week. Dat schrijft Het Belang van Limburg en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Vandaag gaat de gemeente de verzakking verder onderzoeken.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Wapenfabrikant nieuwe sponsor van Dortmund, recordaantal stewards op Wembley om chaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

Harmonie De Zeegalm maakt muzikale reis door jaren ‘70 en ‘80: “Ideaal om eens kennis te maken”

Koninklijke Harmonie De Zeegalm, sinds de toevoeging van strijkers een symfonisch orkest, brengt op zaterdag 8 juni het concert De Zeegalm goes Retro Rewind in de kerk van Westkapelle. “Het was het idee van onze dirigent Hans Vermeersch om, onder meer naar aanleiding van 50 jaar Abba’, hits uit de jaren ‘70 en ‘80 te spelen”, zegt bestuurslid Lisa Penneman.<br

Lees meer »