Een ‘Escobar-telefoon’ mag niet van Europa

18:44 De naam van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar mag in de Europese Unie niet gebruikt worden als merknaam voor goederen of diensten, heeft de rechter beslist. 

Meer krantenkoppen in België

Honderdtal toeristen uit Nieuw-Caledonië geëvacueerd

Er zijn een 100-tal toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië. Dat melden de lokale autoriteiten. Australië en Nieuw-Zeeland begonnen gisteren de eerste evacuatievluchten uit te voeren voor burgers die op het eiland gestrand waren. In het Franse overzeese gebied bij Australië vinden al ruim een week dodelijke rellen plaats. De luchthaven blijft nog zeker tot zaterdag gesloten voor commerciële vluchten.

Lees meer »

Nostalgie+ krijgt boete van 7.500 euro voor te veel non-stopmuziek: “Nauwelijks variatie”

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM woensdag. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op

Lees meer »

Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten

Door de start van de werken aan het nieuwe groene stadsproject LOOF is sinds deze week het fietspad dat de Loofstraat verbindt met de Doorniksewijk en de ‘Lof.Kapel’ afgesloten worden voor fietsers en wandelaars. Het Wolvenpad naast de site blijft open voor gebruik.
The post Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten appeared first on

Lees meer »

KIJK. Vrouw krijgt het aan de stok met vliegtuigpersoneel en zorgt dat heel het vliegtuig moet uitstappen

Een passagier van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines is gearresteerd nadat ze weigerde te vertrekken na een ruzie met de stewardessen. De vrouw zat bij een nooduitgang, maar weigerde de instructies op te volgen. Ook toen ze werd verzocht te vertrekken, bleef ze weigeren. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee. Door alle commotie moesten ook alle

Lees meer »

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »