Pablo Escobar mag in Europa niet als merknaam worden gebruikt: gaat in tegen morele waarden en normen

De naam van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar mag in de Europese Unie niet gebruikt worden als merknaam voor goederen of diensten. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie beslist. 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners houden traditie in ere aan kapelletje

De meimaand is traditioneel de Mariamaand, en dat is voor de buurtbewoners van de Gentstraat, Kortestraat en Oude Diksmuidse Boterweg niet anders. Jaarlijks komen ze bijeen aan het kapelletje van André Bostoen om samen de rozenkrans te bidden. Diaken Davy Verkest leidde de plechtigheid. Buurtbewoner Geert Debouver vertelt: “Het kapelletje werd na de Tweede Wereldoorlog
The post Bewoners houden

Lees meer »

Winnend project van eerste editie van het burgerbudget ‘Het Bosselke’ in Rollegem gerealiseerd

Rollegemnaren en initiatiefnemers, Siska Buysschaert, Luc Colman, Mickel Schepens en Olivier Tombeur dienden hun idee in tijdens de eerste editie van het burgerbudget en waren daarmee één van de acht winnaars. In mei 2022 ontvingen zij het hoogste bedrag van 28.750 euro. Twee jaar later is burgerbudget ‘Het Bosselke’ afgewerkt. Het resultaat mag er zijn. Het is ‘chill’.
The

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Drie jaar na dramatische tandenreis naar Turkije zit Alana aan de grond: “50.000 euro armer en al mijn tanden kwijt”

Een mislukte tandbehandeling in Antalya verwoestte in 2021 het leven van Alana Boone (25), zo kregen we te zien in ‘Chasing Beauty’ op Streamz, waarvan vandaag het tweede seizoen start. Sindsdien loopt Alana dagelijks rond met pijn, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. “Eindelijk heb ik nu een Belgische arts gevonden die mij kan helpen, maar hij heeft wel al mijn

Lees meer »

Geslaagd aperitiefconcert in B&B Droomkerke

DOOMKERKE De B&B Droomkerke aan de Smisseweg in Ruiselede beleefde op zondag 26 mei twee primeurs: voor het eerst trad de 43-koppige Symphonic Band JET uit Tielt erop en dit ook voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent Gilles Demeurisse. Het werd zonder meer een geslaagde voormiddag, al wilden de weergoden aanvankelijk niet mee.
The post Geslaagd

Lees meer »