“Duurde een tijdje voor ik het zelf scherp zag”: waarom is het niet evident voor daders van grensoverschrijdend gedrag om tot schuldinzicht te komen?  

"Ik heb die vrouwen nooit bewust willen pijn doen." Dat zei televisiemaker Bart De Pauw gisteren in zijn eerste interview in 7 jaar. Het toont dat het voor plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag niet makkelijk is om tot schuldinzicht te komen. Hoe komen ze toch tot inkeer? En toont De Pauw in het interview voldoende schuldbesef? Forensisch therapeut Wouter Wanzeele analyseert. 

Meer krantenkoppen in België

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: hoe Brussels is filmster Audrey Hepburn?

Dit jaar zou Audrey Hepburn 95 geworden zijn. Ze was een van de beroemdste filmsterren uit de jaren 1950 en 1960. Met rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My Fair Lady’ en ‘Roman Holiday’ is ze niet weg te denken uit enkele klassiekers uit de tijd van het oude Hollywood. Hepburn was ook een mode-icoon, en haar roots, die lag in

Lees meer »