Basistarief, plustarief of mintarief: voor festival Gooikoorts kies je dit jaar zelf hoeveel je betaalt

Wie het folkfestival Gooikoorts op het oude atletiekplein in Gooik wil bijwonen, kiest dit jaar zelf hoeveel hij betaalt. "Er is een basistarief, maar ook een plustarief voor wie het niet erg vindt om wat meer te betalen en een mintarief voor wie een ticket anders moeilijk kan betalen", zegt organisator Filip Verneert van de vzw Muziekmozaïek. 

Meer krantenkoppen in België

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »

Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst

Nadat ze eerder haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakte, mag Evelyne Van Audenhove (35) zich nu ook opmaken voor de provinciale kieslijst van CD&V in West-Vlaanderen. In Bredene komt ze op voor de lokale lijst Team Bredene.
The post Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fien Germijns nieuwe best verdienende vrouw en in haar spoor volgen steeds meer jonge vrouwen: ook deze gezichten bindt de VRT exclusief aan zich

Fien Germijns is de best verdienende vrouw bij de VRT, met minstens 300.000 euro bruto per jaar. Ze heeft daarmee Siska Schoeters voorbijgestoken, die twee jaar geleden nog een reprimande kreeg na haar klacht over de loonkloof met de mannelijke superkanonnen. Maar de openbare omroep maakt wel degelijk werk van meer vrouwen en meer jongeren bij de schermgezichten die ze

Lees meer »

In Line Dansers Passendale vieren feest

In hun lokaal café De Mosselmarkt kwamen de leden van de In Line Dansers bijeen om het begin van hun seizoen te vieren.
The post In Line Dansers Passendale vieren feest appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare

Het Na-Tourcriterium in Roeselare werd afgetrapt met een individuele tijdrit over een ronde. Daarin bleek Yves Lampaert, de winnaar van de tijdrit van de Tour de France van 2022 in Kopenhagen, de beste. Mathieu van der Poel won vervolgens het Na-Tourcriterium.
The post Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »