Barbra Streisand komt na zes jaar stilte met nieuwe muziek: “Door het toenemende antisemitisme in de wereld”

Barbra Streisand (81) brengt voor het eerst in zes jaar weer nieuwe muziek uit. Het nummer ‘Love Will Survive’ verschijnt volgende week en is geschreven voor de zesdelige tv-serie ‘The Tattooist of Auschwitz’. 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer” – Kiev: Russisch offensief in Charkiv gestopt

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs het

Lees meer »

Fanfare Hoger Op organiseert speciale barbecue

De Woumense fanfare Hoger Op heeft de traditie om eind mei een feest in het dorp te organiseren. Dit jaar voorzien ze opnieuw een ‘speciale barbecue’ op zaterdag 25 mei in OC Walnes.
The post Fanfare Hoger Op organiseert speciale barbecue appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) naar rechtbank verwezen. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

“Zijn advies? Een zalfje smeren en pijnstillers slikken”: vijf jaar na dood van Rejane (73) brengt rapport haar arts (alsook eerste schepen) in nauwe schoentjes

“Als hij moeite had gedaan, zou mama nog geleefd hebben.” Vijf jaar na het overlijden van Rejane Bucquoye (73) geeft een onderzoek van het RIZIV haar dochter Marie-France Hidalgo (50) gelijk. Didier Soete, tevens eerste schepen in Komen-Waasten, heeft zich als verantwoordelijke arts ronduit ongeïnteresseerd opgesteld in de dagen waarin de vrouw stap voor stap haar doodstrijd voerde. “En toen

Lees meer »

Britse media: VK houdt op 4 juli parlementsverkiezingen

De Britse premier Rishi Sunak kondigt later vandaag aan dat in juli vervroegd parlementsverkiezingen worden gehouden. Het zou gaan om donderdag 4 juli. Dat zeggen ingewijden tegen verschillende Britse media, waaronder de krant ‘The Guardian’, nieuwszender ‘Sky News’ en kanaal ‘ITV’.

Lees meer »

“Recordaantal werknemers met fysieke en psychische klachten”

Het aantal werknemers in ons land met fysieke of psychische klachten is de voorbije vijf jaar fors toegenomen. Dat stelt preventiedienst Mensura op basis van een analyse van de gegevens van meer dan 320.000 werkende Belgen. In de dienstensector, maar ook in het onderwijs gaat het aantal mensen met klachten in sneltempo omhoog.

Lees meer »

Vlamvo C gaat naar Promo 1: “Kers op de taart”

Volgend seizoen zal Vlamvo met twee ploegen aantreden in Promo 1. De B-ploeg speelde er al en krijgt het gezelschap van de C-ploeg, dat vice-kampioen werd in Promo 2 en als extra stijger mag promoveren.
The post Vlamvo C gaat naar Promo 1: “Kers op de taart” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicki Minaj laat boze fans uren wachten bij concert Ziggo Dome: “Het is haar eigen verantwoordelijkheid”

Rapper Nicki Minaj (41) heeft Nederlandse fans donderdagavond lang laten wachten. Ze verscheen om 22.45 uur op het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van haar concert. Fans zijn woest, schrijven ze op sociale media. Kaartjeskopers kunnen een klacht indienen bij organisator Mojo, maar die wijst ook op de eigen verantwoordelijkheid en

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. “Misschien niet genoeg klimmer, misschien verbaas ik mezelf”: behoudt Nys leiderstrui in koninginnenrit?

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »