Amalia maakt indruk op eerste staatsbanket, Willem-Alexander bedankt Spanjaarden omdat z’n dochter in Madrid mocht schuilen

De Nederlandse koning Willem-Alexander (56) heeft het Spaanse koningspaar bedankt voor hun inspanningen en dat van andere Spanjaarden om prinses Amalia (20) in de hoofdstad Madrid te laten wonen. Dat deed de vorst in zijn tafelrede voorafgaand aan het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van de Spaanse vorsten. Ook voor Amalia was het een belangrijk moment. De kroonprinses woonde haar eerste staatsbanket bij en maakte daarbij een goeie indruk. 

Meer krantenkoppen in België

Nachtshift X K-Town Dub Club aan Skatebowl in Kortrijk lokt heel wat fans van drum and bass

Zaterdagnamiddag en -avond was er tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk met Nachtshift X K-Town Dub Club aan de Skatebowl langs de Leie een teruggaan naar de vaste waarden van drum and bass. De headliner was John B uit Groot-Brittannië, de grondlegger van de internationale drum and bass scene. Daarnaast kwamen ook bekende Belgische artiesten aan bod zoals D-Convict en Dav-I.<br

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Trieste taferelen: Club-fan krijgt rake klappen in vipruimte, ook andere schermutselingen in en rond Lotto Park

Er hing voor, tijdens en na Anderlecht-Club Brugge een grimmige sfeer in het Lotto Park. Met ook enkele trieste taferelen. In de vipzone kwam het tot een gevecht tussen een Brugse fan en enkele ultra’s van paars-wit. Het was niet de enige schermutseling. Voor de match werd de geblesseerde Club-spits Thiago al belaagd en kreeg hij bier naar zich gegooid

Lees meer »

Wingenaar (43) terroriseert agent na interventie voor loslopende honden: “Toen we hoorden dat hij wapen ging kopen leefden we urenlang in angst”

Een interventie voor loslopende honden in Wingene ontaardde voor een politieman in een regelrechte nachtmerrie. Het baasje van de dieren, M.S. (43), begon de agent te belagen en bedreigde hem met de dood. Toen duidelijk werd dat de Wingenaar op weg was naar een wapenwinkel, leefden de agent en zijn gezin urenlang in angst.
The post Wingenaar (43) terroriseert

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

“We willen Ari ál haar dromen laten beleven”: steunactie en sponsortocht moeten citytrip naar New York voor zestiende verjaardag mogelijk maken

Haar zestiende verjaardag in de schaduw van de wolkenkrabbers van New York City vieren: dat is de grote wens van Ari Castelein uit Izegem. De moedige meid lijdt aan de bijzonder zeldzame aandoening metachromatische leukedystrofie (MLD) en is sinds vorig jaar volledig afhankelijk van haar rolstoel. “Maar toch blijven we vooruit kijken”, zegt mama Leinie Vande Vijvere. “We willen Ari

Lees meer »