Nederlandse prinses Amalia maakt indruk op eerste staatsbanket: “Ze draagt geschiedenis op haar hoofd”

Prinses Amalia (20) en haar moeder, koningin Máxima (52), stelen woensdagavond de show bij Amalia’s eerste staatsbanket. In het Amsterdamse paleis op de Dam schuift Amalia in een donkerblauwe avondjurk met een v-hals aan bij het diner ter ere van het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland. 

Meer krantenkoppen in België

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 1,2 miljoen Belgische gezinnen betalen tot 1.000 euro teveel voor energie, waarschuwt CREG

Meer dan 1.200.000 Belgische gezinnen betalen jaarlijks tot 1.000 euro teveel voor hun elektriciteits- en gasfactuur. Dat blijkt uit recente gegevens van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en Gas (CREG), de federale energietoezichthouder. Volgens Kurt Hernot, adviseur bij de CREG, komt dit grotendeels doordat veel gebruikers onvoldoende geïnformeerd zijn over hun contract.

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Wijn van Antwerpse Wijnfaktorij, met wijngaarden in Tielt-Winge, doet hart van sommelier van beste restaurant ter wereld sneller slaan

In de Franse krant Le Monde prijst Josep Roca dit weekend Kontreir aan, wijn van de Wijnfaktorij in Antwerpen. Die Josep Roca is niemand minder dan de sommelier van El Celler de Can Roca, een Spaans 3-sterrenrestaurant dat al 2 keer uitgeroepen werd tot beste ter wereld. Zaakvoerder Patrick Nijs begreep ineens waar al die Franse toeristen in zijn winkel

Lees meer »