Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

 

Meer krantenkoppen in België

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft al jaren geen contact met ouders: “Mama boorde me de grond in op Facebook”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard”

Drie Marokkanen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een reeks inbraken in Oostende. Ze viseerden vooral apotheken, winkels en horecazaken en hadden een voorkeur voor cash geld.
The post Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken ­zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

Project Toekan helpt kinderen met taalachterstand: “Sommigen willen acteren, terwijl anderen liever zelf achter een camera staan”

Toekan is een Kortrijks taalstimuleringsproject van Jeugdzorgwerk AjKo en Medialab Quindo voor kinderen tussen 9 en 12 jaar uit Groot-Kortrijk die kampen met een taalachterstand. Kinderen worden aangemoedigd om Nederlands actief te gebruiken. Toekan streeft ernaar kinderen op een actieve en speelse manier te betrekken bij taalstimulering buiten de schoolcontext.
The post Project Toekan helpt kinderen met taalachterstand: “Sommigen

Lees meer »