Wind, wind en nog eens wind: waait het echt harder dan vroeger in België? En heeft dat gevolgen?

Van een rustige windstille zomerdag tot stormachtige herfstdagen, niets is zo veranderlijk als de wind. En aprilse grillen, die kunnen er ook wat van. Gisteren nog waarschuwde het KMI met code oranje. En ook vandaag blijft het stevig waaien. Maar is er met de jaren ook iets veranderd aan de wind? Waait het harder dan vroeger of juist zachter? Verandert de windsnelheid met een veranderend klimaat? En wat is de impact van een hardere of zachtere wind op ons leven? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend

Na meer dan twee jaar van intensieve werkzaamheden is de heraangelegde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend. De officiële heropening werd gevierd met een wandelconcert van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan en een traktatie voor alle bewoners.
The post Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Veel generaties zien passeren”: Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester laat na 40 jaar bekende frietbarak in Wakken over

Einde van een tijdperk op de Wapenplaats in Wakken zondag. Daar zal Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester (64) in zijn bekende barak voor de laatste keer frietjes bakken voor hij van zijn pensioen mag genieten. Voor het zover is, duikt hij nog een laatste keer in een vat vol herinneringen. Een kroniek van één van de oudste frituren van ons land.

Lees meer »

Dj Afrojack verkoopt Vlaams kasteeldomein voor 7 miljoen euro

De Nederlander Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, heeft na vier jaar De Markgraaf in Kalmthout te koop gezet. Het kasteeldomein van maar liefst vijf hectare groot bestaat onder meer uit een villa met zestien kamers, een zwembad, wellnessgedeelte en stallen voor 17 paarden. Er hangt een prijskaartje van 7 miljoen euro aan.

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

Inbrekers stelen peperdure handtassen en juwelen uit villa van chirurg: “Ze moeten op sociale media gezien hebben dat we weg waren”

Dieven hebben zaterdagnacht ingebroken in de rijwoning van de plastische chirurg Philippe Brewaeys in Antwerpen. Ze manipuleerden het alarmsysteem en geraakten via het dak binnen. De buit: juwelen en designer handtassen. Wellicht zagen de daders op sociale media dat het koppel op reis was. “Ik stop ermee. Ook mensen met slechte bedoelingen kijken mee”, zegt de doktersvrouw.

Lees meer »

Minister Hilde Crevits in Alveringem: “De 3,5 miljoen voor Stavele liggen opzij”

Vlaams minister Hilde Crevits was op maandag 20 mei op uitnodiging van de Alveringemse afdeling even in de Alveringemse deelgemeente Leisele. De minister vertelde dat de 3,5 miljoen voor beschermende maatregelen voor Stavele zeker zijn, dat ze denkt dat de provinciebesturen ook in de volgende legislatuur overeind blijven en dat ze tegen verplichte fusies is.
The post Minister Hilde

Lees meer »

Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award

Nadat de Moerkerkse Amber Claeys (21) enkele weken geleden al hoge ogen gooide met haar nominatie voor de Future Proef Awards, bereikt er ons nog mooier nieuws: met haar eindproef over ‘groene begraafplaatsen’ won ze ook effectief de award. Amber studeerde af als bachelor Groenmanagement aan de PXL hogeschool in Hasselt.
The post Amber Claeys uit Moerkerke wint Future

Lees meer »

Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.
The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Niet enkel Hayen, ook Riemer geschorst voor slotspeeldag

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »