Werkstraf en boete voor diefstal scheerapparaat: “Had er nochtans al één”

“Ik weet niet waarom ik het heb gedaan. Ik had al een scheerapparaat.” Een 49-jarige man uit Heule (Kortrijk) moet van de rechter een werkstraf van 70 uren uitvoeren en een boete van 400 euro betalen omdat hij een scheerapparaat stal.

Op 8 mei 2023 vond het personeel van Media Markt in Kortrijk een lege doos van de scheermachine in de rekken. Controle van de camerabeelden maakte duidelijk dat Vincent L. de diefstal had gepleegd. Hij bleek al een gevuld strafverleden te hebben. Met de werkstraf ontsnapt hij nog aan een effectieve celstraf. (LSi)

The post Werkstraf en boete voor diefstal scheerapparaat: “Had er nochtans al één” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Björn Rzoska legt oorlogsgeheimen van zijn beide grootvaders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”

Groen-politicus Björn Rzoska (51) is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter én van een Poolse bevrijder. Maar klopten de verhalen wel die rondgingen over zijn grootvaders, elk aan hun kant van de geschiedenis? Rzoska ging graven in archieven en stootte op leugens, geheimen en pure SS-gruwel van uitzinnig geweld. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve

Lees meer »

Brugse derby onder hoogspanning: de belangrijkste stadsderby van de eeuw

Zondag staat de belangrijkste derby in meer dan honderd jaar op het programma. Club heeft na een onwaarschijnlijke remonte in de play-offs genoeg aan één puntje om de 19de titel in zijn geschiedenis te vieren. Cercle is op zijn beurt nog steeds in de running voor een Europees ticket na een ijzersterk seizoen. Bij iedereen staan de zenuwen strak gespannen:

Lees meer »

Huiszoeking in Europees Parlement in onderzoek naar Russische inmenging

Belgische speurders zijn binnengevallen in de kantoren van het Europees Parlement. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar Russische inmenging door het Voice of Europe-netwerk, waar ook Vlaams Belangers interviews gaven. “De huiszoeking is vanmorgen gebeurd”, bevestigt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. “Die vindt plaats in het kantoor van een parlementariër.”

Lees meer »

Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren

Lees meer »

Jitske Van de Veire maakt er niet langer een geheim van: “Ik gebruik al drie jaar botox en fillers”

Jitske Van de Veire (30) houdt het niet langer geheim: ze gebruikt al drie jaar botox in haar voorhoofd en fillers in haar bovenlip. Dat nieuws deelt ze eerlijk op Instagram. Misschien wel een opvallende bekentenis voor haar volgers, want Jitskes account staat in het teken van body positivity. “Voor alle zeurpieten: ik heb nooit de term ‘natuurlijke schoonheid’ gebruikt”,

Lees meer »

Steve Tielens zwaar onder vuur voor promotie ‘Turkse tandenmaffia’: “Mee betaald voor zijn gebit, nu zitten wíj in de miserie”

“Sorry dat ik het zeg, maar hij is laag gevallen.” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee slachtoffers die via de zanger naar Turkije reisden en nu fysiek, mentaal én financieel in de put zitten. “Hij straalde met zijn nieuw gebit, ik zat

Lees meer »

“Hier leer je horen, zien en zwijgen”: achter de schermen bij de meest prestigieuze butlerschool van Vlaanderen

De School for Butlers and Hospitality is een butlerschool waar traditie en luxe samenkomen. De docenten leren hun leerlingen alle aspecten van de etikette: van champagne sabreren tot het bewaren van absolute discretie. Voor zo’n 14.000 euro word je hier in acht weken tijd klaargestoomd tot een volleerd butler. Wij bellen aan voor een exclusieve blik achter de schermen van

Lees meer »