Suzan & Freek zorgen voor instant blijheid en Jasper Steverlinck weet opnieuw te ontroeren: dit was ‘Liefde voor muziek’

Van ‘Trophy Wall’ over ‘Im Not Fine’ tot ‘Nothing Good’: vanavond waren de nummers van Johannes Genard van School is Cool aan de beurt in ‘Liefde voor muziek’. Stan Van Samang zorgde met zijn gospelgoor alvast voor een historisch moment en Jasper Steverlinck wist ook nu een gevoelige snaar te raken. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Karel Cambien schrijft boek over 101 gedenkwaardige Kortrijkzanen: “Weet je dat een stadsgenoot het uranium leverde voor de atoombom?”

Karel Cambien brengt op maandag 27 mei het boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ uit. Wie ook maar een beetje interesse heeft in de sleutelfiguren die de Guldensporenstad kleur hebben gegeven, moet zich deze pil van bijna 400 bladzijden zeker aanschaffen. “Ik heb zelf veel bijgeleerd bij het opzoekingswerk”, klinkt het.
The post Karel Cambien schrijft boek over 101

Lees meer »

Man veroordeeld nadat seksdate fataal afloopt

De Dendermondse strafrechter heeft dinsdag Kenny V. (31) uit Erpe-Mere veroordeeld naar aanleiding van de dood van Xavier Vandenbroucke (36) op 4 januari 2020. Een seksdate tussen de twee liep fataal af, volgens de gerechtsdeskundige door een te hoge dosis drugs en verstikking door bondage. V. stond ook terecht voor verkrachting. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »