Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.

“Whispers of Ireland is een stemmige Ierse avond met op het programma Ierse liederen gebracht door het Sinjakoor en het koninklijke koor Sursum Corda uit Gullegem, dat al twaalf jaar lang geleid wordt door Antoon de Spiegeleer. De koren worden begeleid door de folkband The Swigshift”, zegt voorzitter Francine Cools van het Sinjakoor.

“Na de pauze is er een optreden van The Swigshift; zij brengen Ierse en Keltische muziek. We hopen dat iedereen zal genieten van de koorzang, maar ook van de opzwepende jigs and reels en de melancholische ballades.”

Bandlid en dirigent

“Met het Sinjakoor hebben we sinds 1995 een mooi palmares opgebouwd met liederen in verschillende talen, religieuze pareltjes en vooral veel eigen composities en arrangementen. Eerst was dat onder leiding van dirigent Jacques Lecluyze en sinds 2022 is Peter Derudder onze dirigent.”

“Peter is ook een van de bandleden van The Swigshift. Met zijn folkband brengt hij al ruim 35 jaar Ierse en Keltische muziek. Naast traditionals speelt de groep ook eigen composities. Niet alleen op festivals zoals Dranouter, Labadoux en Gooik, maar ook internationaal treden ze op: in Ierland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Ze brachten intussen ook vijf albums uit”, aldus Francine Cools.

Twee avonden

‘Whispers of Ireland’ vindt op zaterdag 20 april om 19.30 uur plaats in Park Ter Walle in Menen. Tickets voor die avond zijn te verkrijgen via 0478 24 86 65 of via [email protected].

Een week later, op 27 april is De Cerf in Gullegem het decor van de Ierse avond. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via 0474 81 98 00 of via leenmartens1@ gmail.com.

The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee jonge snaken probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo bleef ook uit de handen van de security en kon zo

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke, Buffalo-fans maken zich klaar voor ploegvoorstelling

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »