Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.

“Whispers of Ireland is een stemmige Ierse avond met op het programma Ierse liederen gebracht door het Sinjakoor en het koninklijke koor Sursum Corda uit Gullegem, dat al twaalf jaar lang geleid wordt door Antoon de Spiegeleer. De koren worden begeleid door de folkband The Swigshift”, zegt voorzitter Francine Cools van het Sinjakoor.

“Na de pauze is er een optreden van The Swigshift; zij brengen Ierse en Keltische muziek. We hopen dat iedereen zal genieten van de koorzang, maar ook van de opzwepende jigs and reels en de melancholische ballades.”

Bandlid en dirigent

“Met het Sinjakoor hebben we sinds 1995 een mooi palmares opgebouwd met liederen in verschillende talen, religieuze pareltjes en vooral veel eigen composities en arrangementen. Eerst was dat onder leiding van dirigent Jacques Lecluyze en sinds 2022 is Peter Derudder onze dirigent.”

“Peter is ook een van de bandleden van The Swigshift. Met zijn folkband brengt hij al ruim 35 jaar Ierse en Keltische muziek. Naast traditionals speelt de groep ook eigen composities. Niet alleen op festivals zoals Dranouter, Labadoux en Gooik, maar ook internationaal treden ze op: in Ierland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Ze brachten intussen ook vijf albums uit”, aldus Francine Cools.

Twee avonden

‘Whispers of Ireland’ vindt op zaterdag 20 april om 19.30 uur plaats in Park Ter Walle in Menen. Tickets voor die avond zijn te verkrijgen via 0478 24 86 65 of via [email protected].

Een week later, op 27 april is De Cerf in Gullegem het decor van de Ierse avond. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via 0474 81 98 00 of via leenmartens1@ gmail.com.

The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden”

Het muziekfestival Strafstudie vindt voor het tweede jaar op rij plaats op het Nelson Mandelaplein tijdens de Sinksenfeesten. Het festival, dat zijn vierde editie viert, belooft opnieuw onvergetelijk te worden voor liefhebbers van retro, house en techno.
The post Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »