Corda Campus in Hasselt kan Corda Arena bouwen

De Corda Campus in Hasselt heeft een omgevingsvergunning van minister Zuhal Demir (N-VA) gekregen om de Corda Arena te bouwen. De Arena wordt met 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die

Lees meer »

Erfgoeddag pakt uit met meer dan 60 activiteiten in Brugge

Wat maakt een huis tot een echte thuis? En wat maakt het gewone zo bijzonder? Op Erfgoeddag 2024 bekijkt Brugge zijn erfgoed vanuit een huiselijke hoek met het thema ‘Thuis’.
The post Erfgoeddag pakt uit met meer dan 60 activiteiten in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de kritiek van Bart Verhaeghe: had Club uitstel moeten krijgen? En zou u de play-offs (en puntenhalvering) afschaffen?

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand.” Club-voorzitter Bart Verhaeghe (59) klaagde na de kwalificatie van Club Brugge voor de halve finales van de Conference League, en de daarbij horende overvolle kalender voor blauw-zwart, opnieuw de organisatie van onze competitie aan. Maar hoe moet die dan wel georganiseerd worden? Kiest u voor play-offs of niet? En met hoeveel ploegen? Laat het

Lees meer »

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens, viroloog Steven Van Gucht stelt gerust: “Wel waakzaam blijven”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich "grote zorgen" over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus op de mens. Mensen die in contact zijn gekomen met besmette dieren hebben "een buitengewoon sterftecijfer", zegt de WHO. Er wordt ook gevreesd dat het vogelgriepvirus zou kunnen muteren en van mens op mens zou kunnen worden overgedragen. Moeten we ons zorgen maken?

Lees meer »

“Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld

Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De

Lees meer »

Actievoerders willen dat Gent standpunt inneemt over doorvoer Russisch gas

In Gent vragen actievoerders van Vredesactie duidelijkheid van het bestuur over belangen in Russische gasdoorvoer. Gent participeert of belegt, net als vele andere lokale besturen, in intercommunales die betrokken zijn bij de doorvoer van Russisch gas via de haven van Zeebrugge. Een Belgische boycot kan echter niet, stelt de regering. Er wordt gepleit voor een Europese aanpak.

Lees meer »

Prinses Amalia maakt indruk op eerste staatsbanket, koning bedankt Spaanse koningshuis voor haar verblijf in Madrid

De Nederlandse koning Willem-Alexander (56) heeft het Spaanse koningspaar bedankt voor hun inspanningen en dat van andere Spanjaarden om prinses Amalia (20) in de hoofdstad Madrid te laten wonen. Dat deed de vorst in zijn tafelrede voorafgaand aan het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van de Spaanse vorsten. Ook voor Amalia was het een belangrijk moment. De kroonprinses woonde

Lees meer »

“Anderlecht staat er het beste voor”: Marc Degryse ziet voordeel voor paars-wit in wat “de strafste play-offs ooit zullen worden”

“Wat gaan we nog allemaal krijgen?” Marc Degryse ziet een rollercoaster in ons Belgisch voetbal. Met een Union dat met de meeste twijfels zit. Genk en Club waar het geloof groter en groter wordt. En een Anderlecht dat volgens onze huisanalist de beste papieren heeft. Waar Degryse nu wel al zeker van is: “Dit worden de strafste play-offs uit de

Lees meer »

Erfgoeddag in Eperon d’Or

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema ‘Thuis’. Maar op die dag moet je zeker niet thuis blijven, want in museum Eperon d’Or is er een pop-upexpo ‘Pantoffelhelden’ met een opmerkelijke selectie schoenen voor binnen en uitzonderlijke verhalen. En een wedstrijd pantoffelschieten.
The post Erfgoeddag in Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet iedereen kan werken met sterke professionals rond hem”: Bart Verhaeghe deelt steekje uit en strooit ook met lof naar Hayen

Een historische avond voor Club Brugge. En dus trok ook de voorzitter himself na de wedstrijd tegen PAOK naar de mixed zone. Met onder meer een felle uithaal richting de kalendermaker, maar vooral met veel lof voor tussenpaus Nicky Hayen. “Hij doet het héél goed, maar Club Brugge is geen ‘onemanshow’. We hebben alle vertrouwen voor de toekomst.” Ex-trainer Ronny

Lees meer »