Restauratie kasteel Hof Ter Laken in Booischot gestart: over 2 jaar brasserie en vakantieverblijf

In Booischot bij Heist-op-den-Berg is de restauratie gestart van kasteel Hof Ter Laken en de bijhorende remise. De gemeente en Stichting Kempens Landschap zijn sinds 2018 eigenaar van het kasteeldomein. Het kasteel wordt omgetoverd tot vakantieverblijf voor groepen tot 30 personen en in het koetshuis komt een brasserie. 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische man (64) betrokken bij twee gewelddadige incidenten in Brugs station

“Mijn kaak is gebroken en ik ben een week werkonbekwaam.” Het zijn de woorden van een 64-jarige Israëlische man uit De Haan die maandagavond betrokken raakte bij twee opeenvolgende incidenten in het station van Brugge. Zijn dochter zag alles gebeuren en filmde de tweede confrontatie waarbij rake klappen vielen. Die beelden gingen ondertussen viraal, tot in Israël toe. Bij de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Gemeente Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK

In het pinksterweekend heeft het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. In de discipline toestelturnen voor jongens, trampoline en tumbling konden gymnasten van turnclub De Zeester uit Oostende zich kwalificeren. “Een selectie afdwingen voor een BK is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar”, aldus voorzitter Wim Milh.
The post Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK appeared first on

Lees meer »

Vrienden van Roeselarenaar vinden zijn gestolen auto in gracht

Een man uit Roeselare heeft zijn gestolen auto terug die enkele van zijn vrienden afgelopen nacht in een gracht hebben gevonden. De dief had de auto kort ervoor gestolen van op de oprit van het huis van de Roeselarenaar. De vrienden waren even ongerust omdat de portefeuille met de identiteitskaart van de eigenaar in de auto lag. Maar de Roeselarenaar

Lees meer »