Prinses Eléonore wordt 16: paleis deelt nieuwe foto’s voor verjaardag

Net nadat koning Filip (64) zijn verjaardag heeft gevierd, staat er alweer een nieuwe feestelijke gelegenheid voor de deur. Dit keer is het de beurt aan zijn jongste dochter, prinses Eléonore. Zij mag vandaag 16 kaarsjes uitblazen. Ter ere van deze verjaardag heeft het koninklijk paleis twee nieuwe foto’s vrijgegeven. 

Meer krantenkoppen in België

Privébedrijf zal Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren bouwen, Vlaanderen zal de bouw 30 jaar lang afbetalen

De Vlaamse regering gaat in zee met een privévennootschap voor de heraanleg van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Er zal gewerkt worden met een PPS-formule, een publiek-private samenwerking. Een privébedrijf moet dus alle kosten voorschieten – zo’n 1,4 miljard euro – en zal ook 30 jaar lang instaan voor het onderhoud. De Vlaamse overheid zal in ruil elk jaar een deel

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

Dit dorp wacht al jaren op allereerste fietspad en houdt nu petitie voor erfgoedminister Diependaele: “Laat ons rond de tafel te zitten”

Dranouter, in Vlaanderen bekend om z’n festival, heeft nog geen enkel fietspad. De dorpsschool is het beu en steunt nu een petitie van de Heuvellandse burgemeester, die agentschap Onroerend Erfgoed met de vinger wijst voor het uitblijven van een eerste fietspad langs een oorlogsbegraafplaats. “Wij verkiezen alternatieven waarin de gracht en de toegang tot de begraafplaats behouden blijven”, reageert minister

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest”

In Oostkerke, een deelgemeente van Damme, is zondagmorgen een grote kraan omgekanteld ter hoogte van de Sifonbrug. De kraan werd ingeschakeld voor publicitaire doeleinden in het kader van de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon, een organisatie van de vzw Tridam.
The post Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest” appeared

Lees meer »

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: één dodelijk slachtoffer (28)

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers, een 28-jarige man, geraakte zwaargewond en is later overleden. Dat bevestigt het Brusselse parket. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster

Lees meer »

Nieuwe school buitengewoon onderwijs Ronse: “Voor kinderen die nood hebben aan gezinsomgeving”

In Ronse komt een nieuwe school voor 30 kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Een leegstaand gebouw op het terrein van multifunctioneel centrum (MFC) Heynsdaele wordt daarvoor verbouwd. Het was de vraag van Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde om daar zo’n school te zetten, omdat kinderen dikwijls nood hebben aan een stabiele gezinsomgeving. "En Heynsdaele kan die bieden buiten de schooluren", zo luidt

Lees meer »

Alweer pijnlijke stilte in Brits koningshuis: huwelijksjubileum van prins Harry en Meghan Markle genegeerd

Het was gisteren een heuglijke dag voor prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, want ze vierden hun huwelijksjubileum. Het koppel, dat intussen ook twee kindjes heeft, is zes jaar getrouwd. Maar niet iedereen vierde mee. Bij de familie van Harry, het Britse koningshuis, bleef het ijzig stil. Hoewel er bij andere royals wel erkenning komt bij een huwelijksjubileum, werd

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »