Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam”

Na grondige opfrissingswerken heropent restaurant Piadza in hartje Tielt donderdag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerders Valerie Braekevelt (46) en Bob Danneels (50), die precies twintig jaar bezig zijn, gaat het om het begin van een nieuw hoofdstuk. Al benadrukt het koppel dat de eigenheid van Piadza behouden blijft. We gingen een kijkje nemen.

De zaak was ongeveer een maand gesloten voor de werken. Niet alleen zit de gevel in een nieuw jasje en werd het logo vernieuwd, ook het interieur van de zaak onderging een forse metamorfose, met nieuw meubilair, nieuw servies en een nieuw likje verf. “De vorige vernieuwing dateerde van tien jaar geleden en we vonden de tijd rijp voor een frisse wind”, legt Valerie uit. “Per slot van rekening moet je meegaan met je tijd, niet? We kozen bewust voor warmere kleuren, met zacht donkergroen in combinatie met houttinten. Zo creëren we een frisse, moderne look, terwijl het interieur tegelijk ook wat meer rust biedt dan vroeger.”

20 jaar

De vernieuwing valt niet toevallig samen met de twintigste verjaardag van de zaak. “Bob en ik namen de Piadza over op 15 april 2004?, gaat Valerie verder. “De naam werd bedacht door de vorige eigenaars, maar we hebben die altijd behouden. En dat blijven we dus ook doen. In de voorbije twintig jaar is er best wel veel veranderd in Tielt. Ook de laatste jaren zat veel beweging in de horeca terwijl de knip er ook is bijgekomen, al juichen we dat uiteraard toe. We doen het goed met de collega’s denk ik. En tot slot wil ik ook nog eens benadrukken dat we onze trouwe medewerkers dankbaar zijn, met onze Nadine op kop. Zij staat hier al achttien jaar samen met ons. Dat verdient een pluim.”

Even getwijfeld over de naam

“De kaart is ietsje afgeslankt, al kunnen klanten op beide oren slapen”, gaat Bob verder. “Onze eigenheid blijft behouden. Zo kunnen mensen hier nog steeds terecht voor een snelle spaghetti, terwijl er ook nog steeds uitgebreid getafeld kan worden met een goed glas wijn. Ook de broodjes over de middag blijven we behouden. Heel even hebben we wel getwijfeld om met een nieuwe naam op de proppen te komen, maar dat idee hebben we weer opgeborgen, uit respect voor de geschiedenis. Per slot van rekening is Piadza een gekende naam. Bijna zeventig procent van onze gasten zijn trouwens vaste klanten.”

Nieuwe openingsuren

Nog nieuw is dat er vanaf donderdag nieuwe openingsuren gelden. Voorheen was de zaak telkens gesloten op dinsdagnamiddag en op woensdag, maar de nieuwe sluitingsdagen worden maandag en dinsdag. Zo zal de Piadza voortaan van woensdag tot en met zondag open zijn. Een tafeltje reserveren in de vernieuwde zaak kan via www.piadza.be of 051/40.22.37, al zitten de komende weken al aardig vol. (SV)

The post Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede – Stroeykens: “Ik ga geen namen noemen”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat

Bij een bizar incident in Roeselare is een 48-jarige man om het leven gekomen. Hoogstwaarschijnlijk wilde de man het raam van zijn appartement op de vierde verdieping verlaten met aan elkaar geknoopte lakens, maar kwam hij daarbij ten val.
The post Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat appeared first on KW.be.

Lees meer »

130 per uur op snelwegen, strenger asielbeleid en besparingen bij openbare omroep: dit is al bekend over het Nederlandse regeerakkoord 

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Er wordt ook sterk ingegrepen op het vlak van migratie en er wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »