OVERZICHT. Buitenspeeldag sneuvelt op tal van plaatsen door slecht weer: dit is er beslist in jouw gemeente

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel staat woensdagmiddag Buitenspeeldag op het programma. Kinderen moeten dan naar buiten gaan om zich uit te leven en te spelen, maar in verschillende gemeenten is het evenement al geannuleerd, uitgesteld of gewijzigd door het slechte weer. Een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Bij het ongeluk zou een toestel van KLM Cityhopper betrokken zijn geweest, een dochteronderneming van Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat.

Lees meer »

Meer goedkope taxiritten voor senioren en Kortrijkzanen met een beperking

Het stadsbestuur heeft beslist om meer middelen te voorzien voor de Kortrijkse taxibonnen en om de limiet van het aantal bonnen per maand op te trekken van 10 naar 20. Via de Kortrijkse wijkcentra kunnen senioren en Kortrijkzanen met een beperking al sinds 2016 taxibonnen aankopen aan een gunstig tarief. De vraag is in de loop der jaren alleen maar

Lees meer »

Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat

In een OCMW-woning in de Stationsstraat in Merkem komt er een bankautomaat. De gemeenteraad keurde donderdag de concessieovereenkomst goed met het bedrijf Batoping voor de installatie van zo’n cash-muur. “Ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat appeared

Lees meer »

Minder kandidaten met migratieachtergrond op kieslijsten dan in 2019

Ondanks hun hogere aandeel in de bevolking, daalt het aantal kandidaten met een migratieachtergrond in vergelijking met 2019. Dat stellen onderzoekers van de onderzoeksgroep Gaspar van de UGent vast, zo melden De Morgen en De Tijd. Zowel op de Vlaamse, de federale als de Europese kieslijsten is er een daling, van telkens minder dan 2 procentpunten.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De slakken doen het goed met al die regen. Maar ook daar zitten er inmiddels tussen voor wie het toch een beetje minder mag.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Psychologisch gemarteld”: Stad in Californië betaalt man bijna 1 miljoen na hallucinant politieverhoor waarin hij werd beschuldigd van moord op zijn vader (die gewoon nog leefde)

De beelden van deze arme man in dat groezelige politiekamertje spreken boekdelen. “Dit kan niet, alstublieft, ik ben onschuldig! Nee!” De man uit Californië werd liefst 17 uur lang ondervraagd door de politie, terwijl agenten er onder andere mee dreigden zijn hond te doden, en hem dwongen te bekennen zijn eigen vader te hebben vermoord, die eigenlijk nog leefde. Jawel.

Lees meer »