Olieprijs reageert tegendraads op raketaanval

De olieprijs werd eind vorige week omhoog gejaagd omdat een raketaanval van Iran op Israël nakend was. Die waarschuwing bleek geen loos alarm. En toch is de olieprijs niet verder gestegen na de aanval.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »

Paus Franciscus beschuldigd van homofobe opmerking tijdens besloten vergadering met bisschoppen

Paus Franciscus wordt ervan beschuldigd een homofobe opmerking te hebben gemaakt tijdens een besloten vergadering met Italiaanse bisschoppen. Dat schrijven 2 Italiaanse kranten, La Repubblica en Corriere della Sera. Volgens bronnen zou de 87-jarige paus tijdens de vergadering gezegd hebben geen homoseksuele mannen toe te laten tot de priesteropleiding, ook niet als ze zich aan het celibaat houden.

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

“Slachtoffer uit ‘The Voice of Holland’ wil hem toespreken in de rechtszaal”: nieuwe details bekend over verkrachtingszaak Ali B.

Rapper Ali B. (42) zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. AD.nl meldt nu dat een van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’ Ali B. zelf zal toespreken in de rechtszaal. Bovendien heeft de rapper ook beloofd op alle vragen te antwoorden en zou hij, naar verluidt, na

Lees meer »

Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet ingrijpen, is onze Noordzee naar de knoppen”

Woensdag heeft Go Ocean in de O’Neil Beachclub op de Zeedijk in Blankenberge de documentaire ‘Beneath the waves: restoring our ocean’ gelanceerd. De Nieuwpoortse acteur Wim Willaert is ambassadeur voor dit project: “Als we niet ingrijpen is onze Noordzee naar de knoppen en sterft de mensheid uit.”
The post Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet

Lees meer »

LIVEBLOG. De beker gaat de lucht in op Jan Breydel, ook Noa Lang viert mee: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd

Ten vroegste vanaf 2026 worden de Bollestraat in Torhout en de Weststraat in Lichtervelde heraangelegd. Het gaat om de weg die zich, afhankelijk van de straatkant, deels op het grondgebied van de ene gemeente bevindt en deels op dat van de andere.
The post Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cerclespelers op bezoek in basisschool De Zessprong

Wanneer drie spelers van Cercle Brugge naar je school komen, wil uiteraard niemand deze belangrijke gebeurtenis missen. Het was dan ook gezellig druk op het grasveld naast de Sint-Willibrorduskerk in Sint-Andries waar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Zessprong een tornooi speelden onder het toeziend oog van Nils Dewilde, Edgaras Utkus en
The post Cerclespelers op

Lees meer »

Uitwerpselen in de brievenbus, tandpasta in het slot: twee maanden met uitstel voor pesterijen buurvrouw

Een 56-jarige vrouw uit Harelbeke is veroordeeld tot twee maanden met uitstel voor een reeks extreme pesterijen. Al zo’n vier jaar lang maakte ze haar bovenbuur het leven zuur. Het slachtoffer krijgt daarvoor een schadevergoeding. “Ze heeft intussen een nieuw slachtoffer.”
The post Uitwerpselen in de brievenbus, tandpasta in het slot: twee maanden met uitstel voor pesterijen buurvrouw appeared

Lees meer »

Timeless danst de pannen van het dak

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei gaven 250 dansers van dansschool Timeless uit Ichtegem het beste van zichzelf tijdens drie spetterende en zo goed als uitverkochte shows in Sportcentrum De Klokkenput. Maxime Vulsteke (28) is dan ook terecht trots op de prestaties van haar dansers en docenten.
The post Timeless danst de pannen van het dak appeared first

Lees meer »