Nucleaire dreiging op hoogste niveau sinds Koude Oorlog: “Zelfs kleinschalige regionale kernoorlog kan einde van mensheid inluiden”

Zelfs een regionale kernoorlog tussen bijvoorbeeld India en Pakistan zou kunnen volstaan om het einde van de mensheid in te luiden. Dat is de voornaamste conclusie van een tweede panelgesprek op Nuke Expo, een organisatie van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC), het Belgische Rode Kruis, het Noorse Rode Kruis en de Noorse organisatie People’s Aid. 

Meer krantenkoppen in België

Tieltse zesdejaars krijgen pittig politiek debat voorgeschoteld

Zeven kopstukken van evenveel partijen kruisten dinsdag in de Tieltse Europahal de degens. Natalie Eggermont (PVDA), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit), Brecht Warnez (CD&V), Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Sander Loones (N-VA), Brecht Warnez (CD&V) en Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) bogen zich over het lerarentekort, de rijkentaks, de splitsing van België, migratie, elektrisch rijden en de houding van

Lees meer »

“Ik volgde mijn menselijk instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

De Lijn gebruikt voortaan ook camera’s en AI om reizigers te tellen

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn gebruikt voortaan ook camera’s en artificiële intelligentie om het aantal reizigers te tellen. Begin mei had de maatschappij al 350 voertuigen uitgerust met camera’s, tegen het einde van dit jaar moeten dat er 1.600 zijn. De pers kreeg dinsdag een inkijk in het nieuwe systeem.

Lees meer »

Is er een negende planeet in ons zonnestelsel? “Het model zonder Planeet Negen komt niet eens in de buurt”

Wetenschappers claimen in een studie dat ze nieuw bewijs hebben gevonden voor een negende planeet in ons zonnestelsel. Wat hebben zij ontdekt? En hoe komt het dat we de planeet tot nu toe nog niet gevonden hebben? Astronome Leen Decin (KU Leuven) legt uit: “Sommige objecten in het zonnestelsel hebben bepaalde bewegingspatronen die we niet kunnen verklaren zonder een negende

Lees meer »

“Wat is er aan de hand met de coureur die vorig seizoen top was?”: onze F1-watcher deelt drie buizen uit, maar zag ook twee uitblinkers

“De ironie van het lot.” Onze Formule 1-watcher zag in Imola een sterke uitdager voor Verstappen, die wel alweer won. “Hij buffelde van start tot finish, voluit op de limiet, en werd daarvoor beloond.” Drie renners kregen dan weer een buis. “En of het seizoen nog pijnlijk lang is voor hem.” Ons rapport voor de GP van Emilia-Romagna.

Lees meer »

Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen filmpje met bengaals vuurwerk

Vier supporters van het noodlijdende KV Oostende stichtten donderdagavond per ongeluk brand vlak in de buurt van het voetbalstadion. Het viertal wou – wellicht uit ongenoegen over het nieuws van het faillissement van de kustploeg – een filmpje maken met bengaals vuurwerk … maar dat liep verkeerd af.
The post Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen

Lees meer »

Polé Polé brengt zomerse sfeer naar Kortrijk tijdens Sinksen 2024: “Veel aandacht besteed aan beleving”

Het Schouwburgplein in Kortrijk is deze dagen getransformeerd tot een tropisch paradijs voor Polé Polé, dat dit jaar wederom deel uitmaakt van de festiviteiten rond Sinksen 2024. Het evenement, dat vandaag van start ging, duurt nog tot en met maandagavond en belooft een unieke mix van zomerse muziek, sfeervolle decoraties en een levendige ambiance.
The post Polé Polé brengt

Lees meer »