Niet één, maar zeker twintig boten met migranten waagden dit weekend oversteek naar Engeland: “Mede door Olympische Spelen”

De boot met migranten die zondag nabij Koksijde werd onderschept, was niet de enige. Zeker twintig boten waagden dit weekend de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. Door Franse acties in het kader van de Olympische Spelen duiken transmigranten weer vaker op voor onze kust.

 

Meer krantenkoppen in België

Havenbedrijven in Oostende en Zeebrugge dienen bezwaar in tegen beleidsplan Kustvisie

De ondernemersorganisaties van de havens van Zeebrugge en Oostende hebben bezwaar ingediend tegen het strategisch beleidsplan Kustvisie. Dat is een plan van de Vlaamse Regering om de kust te beschermen tegen zware stormen en de stijgende zeespiegel. Eén van de voorstellen is om bijvoorbeeld om de voorhaven te verhogen, maar dat is volgens de ondernemersorganisaties niet haalbaar. Zij stellen voor

Lees meer »

Thaise masseuse vrijgesproken voor oplichting: “Geen sprake van misbruik van vertrouwen”

Een Thaise masseuse is in beroep vrijgesproken voor de oplichting van een verliefde klant. Y.P. zou de man liefst 107.000 euro hebben ontfutseld om “haar familie te helpen”. “Met de nodige zoentjes zei ze dat ze elke cent zou terugbetalen.” Maar volgens het hof is er geen sprake van oplichting.
The post Thaise masseuse vrijgesproken voor oplichting: “Geen sprake

Lees meer »

KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben.

Lees meer »

Nog nooit waren er zoveel leerkrachten: Emmeline (23), Lucas (29) en Gaëlle (27) getuigen waarom ze in het onderwijs gestapt zijn én blijven

Dat ‘niemand nog leraar wil worden’ is een doembeeld dat niet klopt. Dat zegt onderwijseconoom Kristof De Witte. Uit nieuw onderzoek blijkt dat scholen er wel degelijk in slagen om nieuwe leerkrachten aan te trekken en te behouden. Dat lukt zelfs beter dan tien jaar geleden. Hoe is het om als beginnende leerkracht een klas binnen te stappen? Wij vroegen

Lees meer »

Saar (22) krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »

Rode Duivel Charles De Ketelaere pakt met Atalanta eindzege in Europa League

Atalanta heeft woensdagavond in zijn allereerste Europese finale meteen raak geschoten. De club van Charles De Ketelaere haalde het in de Europa League-finale met 3-0 van de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen dankzij een hattrick van Ademola Lookman. Het is voor Atalanta de eerste grote prijs in 61 jaar. Voor Leverkusen is het de eerste nederlaag sinds 27 mei 2023.

Lees meer »