Niet één, maar zeker twintig boten met migranten waagden dit weekend oversteek naar Engeland: “Mede door Olympische Spelen”

De boot met migranten die zondag nabij Koksijde werd onderschept, was niet de enige. Zeker twintig boten waagden dit weekend de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. Door Franse acties in het kader van de Olympische Spelen duiken transmigranten weer vaker op voor onze kust.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Prinses Elisabeth studeert af aan Oxford: volg hier de ceremonie

Vandaag is een bijzondere dag voor Prinses Elisabeth (22), want ze studeert af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Na drie jaar heeft ze haar bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek succesvol afgerond. In het historische Sheldonian Theatre zal ze tijdens een plechtige ceremonie, gekleed in toga, haar diploma in ontvangst nemen. Volg het hele gebeuren hier live.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »

Marjolein Acke uit ‘Sing Again’ en Helmut Lotti samen in ‘Tien om te zien’: “Maar ik zal nooit met hem op een vliegtuig stappen”

“Helmut Lotti mag mij altijd bellen.” Marjolein, de winnares van ‘Sing Again’, droomt al jaren van een duet met Helmut Lotti en komende zondag kan de VTM-kijker met eigen ogen zien hoe de droom van de 17-jarige sopraan uitkomt. Tijdens ‘Tien om te zien’ brengt het tweetal een nummer van Lotti’s eerste ‘Goes Classic’-album. Al had Marjolein wel een opvallende

Lees meer »

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »

Hugo Siquet maakt gevoelige overstap van Cercle naar Club Brugge

Club Brugge heeft dinsdag zijn zesde zomertransfer aangekondigd. Blauw-zwart versterkte zich met rechtsachter Hugo Siquet. Die kwam het voorbije anderhalf seizoen, op huurbasis van Freiburg, uit voor stadsrivaal Cercle Brugge. Nu volgt een definitieve overstap naar Club Brugge.
The post Hugo Siquet maakt gevoelige overstap van Cercle naar Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »