Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in functie van Belgian Cats”

Belgian Cat Nastja Claessens (19) uit Waregem is gedraft voor het WNBA-team Washington Mystics. De Belgian Cat kwam uit de bus als 30e keuze. “Maar ik ga pas volgend jaar naar Washington en de WNBA. Eerst alles in functie van de Belgian Cats”, zegt het toptalent.

De 19-jarige Claessens werd vorig seizoen uitgeroepen tot Speelster van het Jaar in België. Door een polsblessure, die een chirurgische ingreep vereiste, stond ze de voorbije maanden aan de kant bij haar club Castors Braine.

Comeback bij de Cats

Het nieuwe WNBA-seizoen begint op 14 mei. Claessens is van plan pas volgend jaar naar de VS te trekken, zo bevestigt ze in een reactie aan Het Nieuwsblad. “Na overleg met de familie en mijn management is er beslist pas volgend jaar mijn kans te wagen in de WNBA en de Mystics. Na een pijnlijk seizoen met een blessure en operatie staat alles in functie van mijn comeback bij de Belgian Cats. De revalidatie verloopt goed en ik heb de individuele trainingen met de sportieve en medische staf van de Cats intussen opgestart. Ik hoop de komende maanden in de oefenmatchen van de Belgian Cats op een geslaagd wederoptreden zodat ik kans maak op een definitieve selectie richting de Olympische Spelen in Parijs.”

Bekend terrein

Washington Mystics is bekend terrein voor West-Vlaamse speelsters. Ook Emma Meesseman (2013-2020) en Kim Mestdagh (2019) speelden voor de club en werden in 2019 zelfs kampioen. Julie Vanloo neemt binnenkort dan weer deel aan een trainingskamp van de Mystics en hoopt zo een plaatsje in de selectie af te dwingen.

The post Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in functie van Belgian Cats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sinksen is een veilig stadsfestival: “Ondanks de vele bezoekers is alles vrij rustig en in goede sfeer verlopen”

Ondanks de volle pleinen op SINKSEN24 waren er geen zware incidenten. “Enkele kleine opstootjes konden rap bekoeld worden door kort op de bal te spelen. Onze mensen van Politiezone VLAS waren steeds dichtbij, vooral in de Burgemeester Reynaertstraat”, zegt woordvoerder Thomas Detavernier.
The post Sinksen is een veilig stadsfestival: “Ondanks de vele bezoekers is alles vrij rustig en in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »