Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerkrachten is in tien jaar tijd sterker gestegen dan het aantal leerlingen. Dat blijkt uit statistieken die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vandaag bekendmaakt. “Het lerarentekort dat desondanks nog bestaat, heeft dus complexere oorzaken dan een personeelstekort”, concludeert de N-VA’er. 

Meer krantenkoppen in België

Trump (zonder verband rond zijn oor) tijdens ontmoeting met Netanyahu: “Geen enkele president heeft gedaan wat ik voor Israël heb gedaan”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump bezocht in zijn resort in Florida. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu “nooit slecht” is geweest. Trump verscheen voor het eerst zonder verband om zijn oor sinds hij twee weken geleden werd neergeschoten door de twintigjarige Thomas Crooks.

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »

Union treft Rangers, Slavia Praag, Lille of Salzburg in derde voorronde Champions League, ook Cercle en Gent gaan maandag in de trommel

Union gaat maandag de bokalen in voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen en bekerwinnaar is geen reekshoofd in het niet-kampioenenspoor. Ook Cercle Brugge en AA Gent kennen dan hun mogelijke tegenstander in de derde voorronde van respectievelijk de Europa League en de Conference Leauge.

Lees meer »

Raad van State fluit Philippe Close terug over uitzondering op geluidsnormen voor Brusselse Zuidfoor

De Raad van State heeft woensdag in een arrest burgemeester Philippe Close (PS) teruggefloten voor de uitzondering die hij toekende op de geluidsnormen aan de Zuidfoor. De burgemeester is volgens de Raad van State niet bij machte om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan. Goedele Desmet, een van de buurtbewoners die de zaak aanhangig maakte, is verheugd over

Lees meer »

Maak kennis met buikdansen in De Weij

Op dinsdag 30 juli staat een workshop Orïentaalse dans op het programma van vzw De Weij. De workshop wordt georganiseerd op de koers van de De Groenselpoorte, Pastoorstraat 15 in Reningelst.
The post Maak kennis met buikdansen in De Weij appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje

John Neyt en Carine Deseranno vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksverjaardag in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel huwde op 5 juli 1974 in Sijsele, waar ze nu nog steeds wonen.
The post John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »