Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerkrachten is in tien jaar tijd sterker gestegen dan het aantal leerlingen. Dat blijkt uit statistieken die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vandaag bekendmaakt. “Het lerarentekort dat desondanks nog bestaat, heeft dus complexere oorzaken dan een personeelstekort”, concludeert de N-VA’er. 

Meer krantenkoppen in België

Gezichtstransplantatie in ‘Familie’ is Vlaamse primeur: “Laatste puzzelstukje om comeback van opperschurk mogelijk te maken”

In buitenlandse reeksen is het trucje al wel eens vaker toegepast, maar nu pakt voor het eerst een Vlaamse soap uit met een gezichtstransplantatie. De primeur is voor ‘Familie’, waarin opperschurk Bertje, de aartsvijand van de Van den Bossches, al maanden terug in beeld is, onherkenbaar voor zijn familie (en voor de kijker) dankzij plastische chirurgie. De tv-makers leggen uit

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Foden bezorgt City dubbele voorsprong op assist van Doku, Guardiola en co kunnen titel al ruiken

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

Na maanden debat: Iran keurt weekend van twee dagen goed

Het Iraanse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het weekend uit te breiden naar twee dagen, vrijdag en zaterdag. Dat meldt het officiële Iraanse persagentschap Irna. De keuze voor zaterdag en niet donderdag als nieuwe vrije dag is grotendeels economisch.

Lees meer »

Tientallen obussen worden uit de ringvaart gehaald in Brugge

In Brugge worden deze voormiddag enkele tientallen obussen uit de Ringvaart gehaald, in de buurt van de Kazernevest. Duikers van de brandweer ontdekten ze eind vorige maand bij toeval tijdens een oefening en brachten er 2 naar boven. Maar omdat het er zo veel zijn, komt vandaag ook de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Het gaat om obussen uit de Eerste

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »