Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerlingen per leerkracht is in Vlaanderen de afgelopen tien jaar gedaald in zowel het kleuter, lager als secundair onderwijs. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten. Het aantal leerkrachten is met 14 procent toegenomen, terwijl het leerlingenaantal maar steeg met 7 procent. Toch blijft er een tekort aan leerkrachten. 

Meer krantenkoppen in België

Hein Vanhaezebrouck neemt volgend seizoen geen actieve rol op in een voetbalclub: “Maar dit is geen pensioen”

Hein Vanhaezebrouck zal volgend seizoen geen trainer zijn. Dat verklaarde hij maandagavond in Extra Time op Canvas. De zestigjarige West-Vlaming vertrekt op het einde van het seizoen als hoofdcoach bij AA Gent. “Ik zal geen actieve rol in het voetbal opnemen”, gaf hij aan. Vanhaezebrouck wil in de toekomst wel nog terugkeren bij een club.
The post Hein Vanhaezebrouck

Lees meer »

Hoe Harry en Meghan blijven spoken in het Britse koningshuis: “Daardoor kunnen William en Charles geen hulp inschakelen”

De ziektes van koning Charles (75) en prinses Kate (42) veroorzaken een nijpend personeelstekort in de Britse koningshuis. Andere familieleden staan klaar om in te springen en meer officiële taken te vervullen. Zo maakten prinsessen Beatrice en Eugenie deze week een goeie beurt op een tuinfeest in Buckingham Palace. Maar “de geest van Harry en Meghan” verhindert dat zij als

Lees meer »

“Ik ben jong en ik doe wat ik wil”: Pauline Slangen spreekt klare taal na ‘korte romance’ met Olivier Deschacht

Pauline Slangen, Jamie-Lee Six, Jonatan Medart, Gerben Tuerlinckx en Malik Mohammed gaan op VTM GO ‘De strijd om goud’ aan. Iedereen vertegenwoordigt zijn/haar eigen provincie in vijf verschillende sportopdrachten. De reeks is in samenwerking met Sport Vlaanderen. “Vandaag moeten we moutainbiken in de bossen in Limburg, maar we zijn bijvoorbeeld ook al gaan boksen”, vertelt influencer Jamie-Lee.

Lees meer »

Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv

Dankzij Hart voor West-Vlaanderen kunnen zes kwetsbare jongeren met de module Trekker van Vereniging Ons Tehuis deze zomer naar Zweden voor ‘Friluftsliv’. “Dat staat voor ‘het vrije leven in de buitenlucht’ om in verbinding te staan met de natuur en zichzelf”, zeggen begeleiders Maxim Vermeeren en Anthony Vanderstraeten.
The post Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv appeared first

Lees meer »

Macron en Scholz delen bezorgdheid over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een gezamenlijke verklaring. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het westen.

Lees meer »