LIVEBLOG DORTMUND-ATLÉTICO. Tweede helft begonnen: Atletico maakt meteen aansluitingstreffer na owngoal van Hummels (2-1)

In de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League wist het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Momenteel staat het 2-1, na goals van Julian Brandt en Ian Maatsen. De goal van Madrid kwam er na een owngaol van Mats Hummels. Duwen de Madrilenen door, of krijgen we verlengingen? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

Veel vertraagd verkeer door natte rijomstandigheden

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overvallers krijgen vijf jaar cel na brutale homejacking op koppel zeventigers: “Het was voor mij niet gewelddadig, maar ik kan begrijpen dat het voor hen anders is”

Twee mannen zijn veroordeeld tot vijf jaar cel voor een brutale homejacking bij een gepensioneerd koppel uit het Vlaams-Brabantse Neerwinden, bij Landen. Het koppel werd in hun huis vastgebonden, bedreigd met een pistool en overvallen. Opvallend: de ex-vrouw van hun kleinzoon zou de overvallers naar het koppel geleid hebben “omdat ze veel geld hadden”.

Lees meer »

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge pakt uit met nieuw evenementendorp ‘Zomer aan de Pier’: “Uniek vertier voor jong en oud”

Het lokaal bestuur Blankenberge pakt deze zomer uit met een nieuw evenementendorp vlak naast de Belgium Pier. ‘Zomer aan de Pier’ moet van midden juni tot eind augustus dé trekpleister voor jong en oud worden in de badstad. “Het moet een inclusief en verbindend concept worden”, zegt schepen voor Evenementen Mitch De Geest.
The post Blankenberge pakt uit met

Lees meer »

Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »

Anderlecht kan voor het eerst in zeven jaar kampioen worden. Supporters Remco Evenepoel en Sven Mary: “Het is afzien geweest”

Zeven magere jaren lang hebben ze honger geleden en verdriet gehad. Maar als RSCA Anderlecht zondagavond in het Astridpark aartsrivaal Club Brugge verslaat, en Union heeft eerder op de dag verloren van Cercle Brugge, kunnen de supporters van paars-wit weer doen wat ze decennialang hebben gedaan: vieren. Remco Evenepoel, Sven Mary en twee minder bekende supporters blikken nu al vooruit.

Lees meer »

Davina Simons hoopte samen met hartsvriendin Natalia af te zien in ‘Special Forces’, maar het lot besliste er anders over

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special Forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje en later op een excentriek feestje voor haar

Lees meer »

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »

Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig

Na de titel van het A-team deed ook de Diksmuidse B-ploeg nog tot het absolute slot mee voor de promotie. Penalty’s tegen Jong Male beslisten er echter anders over. Toch mogen Robbe Vandergunst en co trots op hun seizoen terugblikken.
The post Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »