LIVEBLOG DORTMUND-ATLÉTICO. Tweede helft begonnen: Atletico maakt meteen aansluitingstreffer na owngoal van Hummels (2-1)

In de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League wist het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Momenteel staat het 2-1, na goals van Julian Brandt en Ian Maatsen. De goal van Madrid kwam er na een owngaol van Mats Hummels. Duwen de Madrilenen door, of krijgen we verlengingen? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Cercle is een sterke ploeg”: geschorste Nicky Hayen kijkt uit naar duel tegen stadsgenoot

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd – Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Unizo vindt dat werknemers te veel beschermd zijn: dit zijn de 26 regels waardoor je niet ontslagen mag worden

Dé beschermmaatregel tegen ontslag die momenteel over de tongen gaat: een plaatsje op de lijst bij de sociale verkiezingen. Maar er zijn nog 25 regels waarop u zich als werknemer kan beroepen tegen ontslag. Te veel, volgens ondernemersorganisatie Unizo. “Afgedankte werknemers kunnen de bijhorende ontslagvergoedingen bovendien ‘opstapelen’”, hekelt topman Danny Van Assche bij HLN. Wij sommen alle 26 regels op

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

20 procent minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering

Op 10 jaar tijd is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een langdurige studie van de bultrugwalvispopulaties in de noordelijke Stille Oceaan, waaraan marien bioloog Joëlle De Weerdt van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft meegewerkt. De mariene hittegolf van 2014 tot 2016, de sterkste ooit geregistreerd, heeft het herstel van

Lees meer »

Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden”

Hopboerderij Belhop en De Komeere bieden op Vaderdag, zondag 9 juni, een ontbijt. De Komeere voorziet de streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen en Belhop leidt de aanwezigen rond op de hopboerderij en een wandeling door de velden.
The post Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) heeft zaterdag de eerste ePrix in het Chinese Shanghai op zijn naam geschreven, dat is de elfde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap. Stoffel Vandoorne (Penske) eindigde op de elfde plaats, op net iets meer dan vier seconden van de winnaar.
The post Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

Lees meer »