Italiaans restaurant geeft gratis fles wijn aan wie gsm afgeeft

In het Italiaanse Verona krijg je een gratis fles wijn, op voorwaarde dat je jouw gsm afgeeft bij binnenkomst. Het doel is om mensen aan te moedigen om met elkaar te praten in plaats van de hele tijd naar hun gsm te staren. Dat had Angelo Lella, eigenaar van Al Condominio, voor ogen. 

Meer krantenkoppen in België

President Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op zich te verenigen om de democratie te redden: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Twee weken was Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om

Lees meer »