Italiaans restaurant geeft gratis fles wijn aan wie gsm afgeeft

In het Italiaanse Verona krijg je een gratis fles wijn, op voorwaarde dat je jouw gsm afgeeft bij binnenkomst. Het doel is om mensen aan te moedigen om met elkaar te praten in plaats van de hele tijd naar hun gsm te staren. Dat had Angelo Lella, eigenaar van Al Condominio, voor ogen. 

Meer krantenkoppen in België

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »

Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.
The post

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: “Ergste overstromingen in geschiedenis”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. In de provincie Luik waarschuwt gouverneur Hervé Jamar voor een “zeer moeilijke” situatie

Lees meer »

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat

In de gemeenteraad van 16 mei werd een eerste aanzet gegeven voor de heraanleg van de Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat. Dit project sluit aan bij de vernieuwing van de Guido Gezellestraat die juni vorig jaar afgewerkt en geopend werd.
The post Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Gemeente Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »