Ier die eerder werkte voor Liverpool en Tottenham moet bij Anderlecht fysieke parameters verbeteren en blessures voorkomen

Racing Genk-Anderlecht is de volgende wedstrijd in de Champions’ Play-offs. Paars-wit kan (voor even) zes punten uitlopen op Union. Wint Genk, mengt het zich mee in de titelstrijd. In aanloop naar de topper kondigt Anderlecht alvast versterking aan in de staf. De Ier David Cosgrave (46), eerder aan de slag bij Liverpool en Tottenham, wordt de nieuwe Performance Director en moet de fysieke parameters verbeteren en blessures voorkomen. Volg al het nieuws hieronder! 

Meer krantenkoppen in België

Stijn Meuris over het beeld van de week: Hier en nu

Het moet de beroemdste VW Polo van Europa zijn, die van Esther Steijns. De rode auto dreef vorige week weg vanuit Moelingen, opgestuwd door de zware regenval die onze provincie (opnieuw) getroffen heeft. Uiteindelijk werd ie gespot door de drone van fotograaf Tom Palmaers, die stilaan een forse reputatie aan het opbouwen is als het gaat over veelzeggende luchtfotografie. Zijn

Lees meer »

“Schandalig wat ze hem hebben aangedaan”: Ten Hag neemt het op voor Overmars en haalt stevig uit naar Ajax

Manchester United-coach Erik ten Hag heeft het in een interview met Voetbal International opgenomen voor voormalig collega en goeie vriend Marc Overmars, tegenwoordig directeur voetbalzaken bij Antwerp. De Nederlander haalt daarbij hard uit naar Ajax, de club die Overmars ontsloeg na verschillende klachten over grensoverschrijdend gedrag. “Het was zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen.”

Lees meer »

100-tal huishoudhulpen protesteert voor correct loon aan arbeidsrechtbank in Hasselt, vandaag start rechtszaak daarover tegen Het Poetsbureau

Een 100-tal huishoudhulpen heeft vanochtend actie gevoerd aan het gerechtsgebouw in Hasselt. Ze vragen om een correct loon. Volgens de bonden is er binnen de sector een minimumloon afgesproken en vastgelegd in een overeenkomst, maar weigert hun werkgever, Het Poetsbureau, al 3 jaar om dat minimumloon te betalen. 30 huishoudhulpen hebben daarover een zaak aangespannen bij de arbeidsrechtbank, vandaag is

Lees meer »

Horecabaas zit celstraf voor verkrachting thuis uit, maar plakt enkelband vast aan hond en gaat 100 km verderop feesten

Een celstraf wegens verkrachting thuis uitzitten met een enkelband, die daarna losprutsen én vastplakken aan je hond om te kunnen feesten: dat is exact wat de omstreden en excentrieke horecabaas Ladislas L. (36) dit weekend deed. Terwijl de politie controleerde of hij thuis was, stond hij 100 km verderop in de vipruimte van een dancefestival. De verkrachting was trouwens niet

Lees meer »

Intieme badscène én een eerste kus: verliefdheid spat van het scherm in ‘Boer zkt Vrouw’

Heel veel romantiek in de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt vrouw’. Boer Michiel (27) en Rune vallen volledig voor elkaar in het zonnige Turkije. “Nooit gedacht dat ik zo snel verliefd zou worden”, klinkt het gelukzalig. Ook boer Martijn (36) en Lisanne geven voorzichtig toe aan hun gevoelens. En boer Niels (32) geeft Sylvie voor het eerst een compliment vanuit

Lees meer »

Pas bekroond als onderneemster van het jaar, maar nu voor de rechter gedaagd

Tientallen huishoudhulpen verzamelen donderdagochtend aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar beginnen de vakbonden een rechtszaak omdat Het Poetsbureau – dat duizenden mensen tewerkstelt – zijn huishoudhulpen te weinig zou betalen. Dat terwijl oprichtster Elly Huysmans vorige week nog door koningin Mathilde werd bekroond als “vrouwelijke onderneemster van het jaar”.

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft dinsdag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal in Duitsland. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen in de selectie. Hans Vanaken en Olivier Deman vielen naast de selectie.
The post Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe stemhokjes in Wevelgem

Zondag 9 juni gaan we verplicht stemmen voor het federaal, Vlaams en Europees parlement. Enkele maanden later op zondag 13 oktober zijn er dan gemeenteraadsverkiezingen en is er voor het eerst geen stemplicht meer. In Wevelgem en de deelgemeenten vinden de verkiezingen plaats in nieuwe stemhokjes. De kostprijs is geraamd op 41.967 euro. Rolstoelvriendelijk “De
The post Nieuwe stemhokjes

Lees meer »

Dansschool Ramon uit Brugge wint 23 medailles op BK Hiphop en Clipdance

Dansschool Ramon behaalde talrijke gouden, zilveren en bronzen medailles op het Belgisch kampioenschap hiphop, streetdance, clipdance en breakdance in Ieper. Er werden liefst 23 eerste, tweede en derde plekken meegenomen richting Brugge. Een volledig overzicht zou ons te ver leiden, maar hier volgen wel de gouden plaatsen: Danny West won goud in de categorie breakdance
The post Dansschool Ramon

Lees meer »