Huis te klein geworden? Zet er gewoon een verdieping op

Optoppen, het verhogen van een bestaand gebouw met één of meerdere verdiepingen, wordt steeds zichtbaarder in het straatbeeld. “Vooral in stedelijk gebied is het vaak de enige manier om ruimte te creëren.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Ryanair verwacht deze zomer nog “aanzienlijke prijsdaling”: wat is er aan de hand? En volgen de andere maatschappijen?

Ryanair verwacht zijn tickets de komende maanden goedkoper aan de man te moeten brengen. De koning van de lagekostenvluchten moest dit voorjaar al onverwacht hoge kortingen geven om zijn vliegtuigen gevuld te krijgen. Luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen) legt uit wat er aan de hand is en of vliegen bij andere maatschappijen binnenkort ook goedkoper wordt.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons”

Toerismebedrijf Westtoer kende aan tien toeristische spelers het ‘Green Key’ label voor duurzaam en verantwoord ondernemen toe. In Brugge kregen drie logiesverstrekkers het label, onder wie de nieuwe uitbaters van hotel Malleberg. “We hebben stevige inspanningen gedaan voor het label”, zegt Eva Deschuyter.
The post Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

25 jaar lang belden we aan in Vlaamse straten. Maar hoe gaat het nu? “Wat ik nooit had verwacht, is gebeurd: ik ben weer gelukkig”

Morgen start onze absolute zomerklassieker weer en krijgt u een week lang, elke dag, gewone Vlaamse verhalen, opgeraapt achter gewone Vlaamse gevels. Dit keer bellen we telkens aan in de Veldstraat 5 en dat wordt een extra feestelijke editie, want de 25ste al. Journaliste Sabine Vermeiren dook in een kwarteeuw aan archief en diept vier oude verhalen op van eerdere

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »