Huis te klein geworden? Zet er gewoon een verdieping op

Optoppen, het verhogen van een bestaand gebouw met één of meerdere verdiepingen, wordt steeds zichtbaarder in het straatbeeld. “Vooral in stedelijk gebied is het vaak de enige manier om ruimte te creëren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

Liesbeth (33) verhuist met bakatelier Flavie naar de Delaerestraat: “Vernieuwend concept voor de stad Roeselare”

Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet

Lees meer »

Macron en Scholz delen bezorgdheid over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een gezamenlijke verklaring. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het westen.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

KIJK. Dit is het “onflatteuze” portret van Australische miljardair dat ze uit tentoonstelling wil laten halen

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

VBS ruimt zwerfvuil in Klerken op

De VBS in Klerken heeft vorige maand een projectweek ‘Een school zonder afval’ georganiseerd. In die week waren er op school allerlei activiteiten en themalessen. Er werd gestart met composteren, er werden spelletjes gespeeld en de leerlingen leerden heel wat bij over sorteren en composteren. De hele school heeft ook een zwerfvuilwandeling door het dorp
The post VBS ruimt

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

WEERBERICHT. Grijs begin van de dag, later meer opklaringen

Het is zaterdagochtend grijs, met eerst nog wat lichte regen aan de Franse grens. Wegens de dikke mist geldt er tijdens de ochtend code geel in het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog met in de loop van de namiddag enkele opklaringen. In de oostelijke helft van het land kunnen wel weer intense (onweers)buien plaatsvinden. De maxima

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, meldt woordvoerder Israëlisch leger

België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische situatie in de Palestijnse gebieden. Op vrijdag werd de drijvende pier, gebouwd door het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza, in gebruik genomen. In de ochtend bereikten de eerste vrachtwagens met noodhulp de hulpbehoevende Palestijnse bevolking.Volg

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »