Gitaarensemble Alegria uit Waregem organiseert jaarlijks concertweekend: “Volledig nieuw repertoire”

Het Waregems Gitaarensemble Alegria organiseert op 27 en 28 april 2024 hun jaarlijkse concertweekend. Dit jaar pakken ze uit met een volledig nieuw repertoire. “Het wordt een mix van verschillende stijlen”, vertelt voorzitster Els Coene.

Alegria is een groep van een 20-tal muzikanten met een gezamenlijke passie, gitaar spelen. Dit doen ze onder toeziend oog van dirigente Charlotte Lammertijn. De muziekvereniging bestaat al sinds oktober 1996 en werd opgericht door de toenmalige dirigente Marleen Casteele. “In 2026 zullen we ons dertigjarig bestaan vieren”, vertelt Els.

“We organiseren elk jaar een concertweekend. Normaal spelen we zowel gekende muziek als nieuwe stukken, maar voor dit concertweekend pakken we uit met een volledig nieuw repertoire. Het wordt een mix van verschillende stijlen, van klassiek tot hedendaags, van de Habanera van Carmen tot de Cranberries en The Red Hot Chili Peppers.”

Repetitieweekend

“Elk jaar gaan we met heel de groep op weekend. Het is de bedoeling om samen te musiceren en ons voor te bereiden op het concertweekend dat kort daarna op de planning staat. We proberen op muzikaal vlak de puntjes op de i te zetten en ons repertoire te finetunen”, legt Els uit. “Tijdens het weekend zetten we ook in op de groep zelf, door verschillende activiteiten te organiseren en zo een hechte groep te vormen.”

“We organiseren ook jaarlijks een praline en wijnverkoop om onze werking te sponsoren. Dat doen we traditiegetrouw in oktober, in het begin van het academiejaar.”

Uitwisselingen

“Door de jaren heen hebben we al verschillende uitwisselingen gedaan met gitaarensembles uit andere landen. Zo hebben we samenwerkingen gehad met verenigingen uit Cambridge (Groot-Brittannië), Rheine (Duitsland), Mirandola (Italië), Juviy-sur-Orge (Frankrijk) en Groningen (Nederland). Vorig jaar zijn we naar Hongarije geweest”, vertelt Els.

“Samen geven we meerdere concerten, afwisselend in België en het land van het gitaarensemble waar we op dat moment een samenwerking mee hebben. Het leuke daaraan is dat we veel bijleren, van elkaar en van elkaars muziek. We hopen in de toekomst nog veel uitwisselingen aan dit lijstje te mogen toevoegen.”

The post Gitaarensemble Alegria uit Waregem organiseert jaarlijks concertweekend: “Volledig nieuw repertoire” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hun overspel maakte zelfs de paus woedend: nieuwe biografie over verboden liefde tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton

“Ze konden niet met elkaar leven, maar ook niet zonder elkaar.” Hollywoodsterren Elizabeth Taylor en Richard Burton trouwden maar liefst twee keer met elkaar, maar scheidden ook even vaak. Hun liefde is dan ook felbesproken. Dat blijkt nog maar eens uit de gloednieuwe biografie, ‘Erotic Vagrancy: Everything about Richard Burton and Elizabeth Taylor’, waarin alle smeuïge details over hun romance

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Fastned opent snellaadstation aan A19 in Zonnebeke: “Eerste station in een regio waar laadstations dun gezaaid zijn”

Vrijdag opende Fastned een snellaadstation in Zonnebeke. Het station ligt naast het recyclagepark van de gemeente op bedrijventerrein de Polderhoek, op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat aan de A19 op grondgebied Geluveld. Met dit snellaadstation opende Fastned zijn 31ste station in België en het negende in West- Vlaanderen.
The post Fastned opent snellaadstation aan A19 in

Lees meer »

“Hout is helemaal onze passie”: constructiebedrijf Van Holme uit Reninge bouwt wandelpad in Plopsaland en boomhutten in Senegal

Het zijn drukke tijden voor de firma Van Holme, een constructiebedrijf uit Reninge gespecialiseerd in onder meer straat- en parkmeubilair, wandelpaden, bruggen en vlonders. Begin dit jaar legden ze nog een wandelpad aan in Plopsaland in De Panne en eind vorig jaar bouwden ze een boomhut in Senegal, waar ze sinds 2015 meehelpen met de uitbouw van hotel Les Palétuviers

Lees meer »

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-3! Enkele seconden na aansluitingstreffer zet Vazquez Real alweer op ruime voorsprong

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »