Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?

Als Israël een aanval uitvoert op Iran, dan dreigt dat land te reageren “met een wapen dat we nooit eerder hebben gebruikt”. Bedoelt het daar een kernwapen mee? Heeft Iran dat? En zo niet, hoeveel tijd zou het kosten om zo ver te geraken? Bitter weinig, schatten experts. Er gaan ook al stemmen op dat Israël de aanval van afgelopen weekend zou kunnen vergelden door een Iraanse nucleaire installatie te vernietigen. Maar behoedt het de wereld dan voor een ramp? Of brengt het die juist dichter bij? Dit is wat we tot nu toe weten over het Iraanse dreigement. “Er zijn plannen voor ieder scenario.” 

Meer krantenkoppen in België

Druk feestweekend in basisschool Ter Molen: “We zetten alles op alles”

Feesten en basisschool Ter Molen? Het zijn twee termen die bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook mei belooft alvast erg geanimeerd te worden, met een quiz en zelfs een talentenshow. Het weekend van 31 mei moet alvast worden vrijgehouden.
The post Druk feestweekend in basisschool Ter Molen: “We zetten alles op alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Michiel Vandeweert zou amper 12 worden, maar is intussen al 25: “De meisjes die ‘gewoon vrienden’ willen blijven, ik kan het ze niet kwalijk nemen”

Zijn lijf is stokoud – het kraakt, het hapert en het doet pijn – maar in zijn hoofd is hij precies de leeftijd die hij is: 25 jaar. Michiel Vandeweert is een medisch mirakel. Hij zou twaalf worden en is er intussen bijna 26, maar hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn jonge geest clasht met de limieten van zijn

Lees meer »

Prinses Claire videobelt met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

25 meisjes en jongens gevormd in O.L.-Vrouwekerk

Zondag 12 mei was niet alleen Moederdag maar voor 25 meisjes en jongens, die dit jaar 12 jaar (zijn ge)worden, een stralende feestdag. Ze kregen in de O.L.-Vrouwekerk hun vormsel. De feestelingen waren Kiana Deceuninck, Hanne Declerck, Abby Demey, Emma Depuijdt, Vince Devriendt, Mirthe Dhoop, Ymro Dutry, Ruben Eeckhout, Lars Huet, Elly-Rose Huys, Lily-Rose Huys,
The post 25 meisjes

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »