De Stem van Tom Van Grieken: “Een of twee biertjes op een hele avond, dat is niet significant”

In De Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, doet mee aan de grootste stemtest van het land. In de video hierboven ontdek je hoe hij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s. 

Meer krantenkoppen in België

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in tweede tijdrit, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »