Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen”

Nadat Davo Wevelgem twee seizoenen geleden promoveerde naar derde nationale komt een einde aan dit avontuur. De club ziet al zijn grootste talenten zo vertrekken. Toch blijven de dames van coach Frederic Carrein gemotiveerd om dit verhaal in schoonheid af te sluiten.

Vorig weekend werd met 2-3 gewonnen op het veld van VC Lede. “Nadat we het nieuws kregen net voor het paasverlof was het toch even wennen om in ons spel te komen”, doet Mila Peirsegaele, een van de grootste talenten haar verhaal. “Uiteindelijk werd onze vechtlust beloond met een derde zege op een rij. Nu willen we toch nog heel graag ook de laatste thuismatch winnen tegen Elckerlyc Zwevezele. We zullen er dan ook alles aan doen om in schoonheid te eindigen.”

Andere oorden

“Voor mij stopt een heel mooie tijd bij Davo, dat dertien jaar duurde. We hadden nog gehoopt om toch nog verder te doen, maar dit is niet gelukt. Daarom heb ik gekozen om te veranderen van club. Ik maak de overstap naar Vlamvo Vlamertinge in Nationale 2. Ik volg coach Frederic Carrein en ploegmaatje Zoë Deschoemaeker. Dit is opnieuw een stap voorwaarts. Het zal heel spannend zijn om voor het eerst voor een andere club te spelen. Het is een jonge ambitieuze ploeg waar ik al meegetraind heb. Ik werd daar supervriendelijk ontvangen. Ze staan duidelijk open voor nieuwe speelsters. Naast mezelf en Zoë zoekt ook Alice Beyls andere oorden op. Zij gaat net als Lana Vandecasteele naar Bevo Roeselare. Julia Cardinael trekt naar Kerdavo Avelgem net als Anouk Cannaert. Laure Platteau gaat naar de B-ploeg, die volgend jaar de A-ploeg is in Promo 1”, zegt Mila.

“Ik maakte hier de kampioenstitels mee van Promo 4 naar Promo 3, naar Promo 2. Vanaf dit seizoen maakte ik deel uit van de A-ploeg. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans kreeg, want ik heb veel bijgeleerd. Ik studeer geneeskunde in Gent. Ook andere ploeggenotes die bij Vlamertinge spelen, studeren daar. We kunnen samen pendelen naar de trainingen. Ik kijk alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. Maar eerst willen we nog de winst pakken tegen Zwevezele.”

Zaterdag 20 april om 20.30 uur, sporthal De Vlasschaard: Davo Wevelgem A – Elckeryc Zwevezele A.

The post Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerenoveerde OLV-kapel Stalhille opnieuw ingewijd

De OLV-kapel in Stalhille werd onder impuls van enkele bewoners gerenoveerd en ook landschapsarchitect Paul Deroose werkte er graag aan mee. Vorige week werd deze kapel feestelijk ingewijd.
The post Gerenoveerde OLV-kapel Stalhille opnieuw ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring waarom Oekraïner Usyk tot winnaar werd uitgeroepen

Oleksandr Usyk (37) is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten, nadat hij na een niet-unanieme beslissing van de jury werd uitgeroepen tot winnaar van de megakamp tegen Tyson Fury (35). Voor Usyk, die volgens Fury “naar het ziekenhuis moest met een gebroken kaak”, was het een emotionele overwinning: “Dit is voor Oekraïne!” Fury was het echter niet

Lees meer »

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Ebrahim Raisi (63), de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi (63), de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »

Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen

Lees meer »

Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award

Nadat de Moerkerkse Amber Claeys (21) enkele weken geleden al hoge ogen gooide met haar nominatie voor de Future Proef Awards, bereikt er ons nog mooier nieuws: met haar eindproef over ‘groene begraafplaatsen’ won ze ook effectief de award. Amber studeerde af als bachelor Groenmanagement aan de PXL hogeschool in Hasselt.
The post Amber Claeys uit Moerkerke wint Future

Lees meer »

Arthur Soens is de nieuwe TVJO bij SCT Menen

Onlangs besloot het bestuur van SCT Menen afscheid te nemen van TVJO Kaleb Hundura. De zoektocht naar een vervanger was geen lang leven beschoren. Zijn opvolger werd gevonden in eigen rangen. Arthur Soens, speler van de eerste ploeg, neemt voortaan de fakkel in handen. “De jeugd wegwijs maken in het voetbal zit er bij mij ingebakken”, zegt de bijna 24-jarige

Lees meer »