Kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B: “We zijn goed op elkaar ingespeeld”

Zaterdagnamiddag staat de kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B op de kalender. Met één wedstrijd minder gespeeld telt Sijos Menen één punt minder dan de tegenstander van dienst dit weekend.

“Dat we met deze ploeg helemaal bovenaan meedraaien is eigenlijk beter dan verwacht”, steekt Delpine Maelfait, een van de sterkhouders, van wal. “Het doel was om ooit eens naar Promo 3 te promoveren. Nu is er misschien wel de mogelijkheid om kampioen te spelen. Met Evelien De Vrieze als speler-coach hebben we de ideale motivator in ons rangen. We zijn een hecht team die vriendschap hoog in het vaandel draagt.”

“Tegen Volley Heuvelland kenden we vorig weekend weinig moeite (3-0 – 25/4, 25/23, 25/14). We presteerden als een team. Enkel in set 2 was het spannend.”

Derby

“Dit weekend spelen we tegen Davo Wevelgem. Het is een uitwedstrijd waar je op een klein of groot veld kan terecht komen. Het is een redelijk technische aangelegde ploeg die goed op elkaar ingespeeld is. We zullen vooral waakzaam moeten zijn dat we zelf geen domme fouten maken. Ons eigen spel verzorgen en voldoende communiceren zullen nodig zijn.”

“Nadat ikzelf zevenjaar was gestopt met volleybal is dit nu mijn tweede jaar opnieuw tussen de lijnen. Mijn laatste wapenfeit was bij Wevelgem. School en een weerbarstige knie hielden me zolang aan de kant tot Evelien, mijn buurvrouw, met de vraag kwam om bij Sijos te spelen. Tot op heden heb ik geen spijt van die beslissing. Samen met Evelien train ik ook de U15,” aldus Delphine.

Stunt

Sijos Menen A zorgde vorig weekend voor dé stunt van het seizoen in Promo 2. In het Badhuis smeerde het ongeslagen leider Davo Wevelgem B de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het werd 3-1 (25/20, 24/26, 28/26, 25/18). Delphine maakte deel uit van de kern.

Zaterdag 2 maart om 16.30 uur, Sporthal De Vlasschaard: Davo Wevelgem D – Sijos Menen B.

The post Kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B: “We zijn goed op elkaar ingespeeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo

De stadswandelroute in en rond het centrum van Lo kreeg een upgrade. Langs het traject van enkele kilometers zijn acht nieuwe luisterzuilen geplaatst. Ook de toegankelijkheid van de wandelroute is sterk verbeterd.
The post Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten: parket wil Gregory R. voor rechtbank

Nadat hij met een vals profiel eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s had ‘Eveline’, vlak voor hij eind vorig jaar een zoveelste keer werd opgesloten, een nieuw doelpubliek uitgekozen: politie én parketmagistraten. Het gerecht beschouwt twee mannen met een jarenlange staat van dienst binnen de magistratuur als twee van zijn vele slachtoffers. Morgen moet Gregory R. (31) –

Lees meer »

Ondanks dreiging voor luchtaanvallen gaat grootste Oekraïense muziekfestival door

Hoewel Oekraïense steden nog wekelijks worden bestookt met Russische drones en raketten, gaat dit weekend in de hoofdstad Kiev ‘Atlas United’ van start. Het festival, dat een capaciteit heeft van 25.000 bezoekers, wordt verplaatst naar de parking van een shoppingcentrum in Kiev, en kan zelfs binnen doorgaan als er gevreesd wordt voor een luchtaanval. Door de oorlog bestaat de volledige

Lees meer »