Kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B: “We zijn goed op elkaar ingespeeld”

Zaterdagnamiddag staat de kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B op de kalender. Met één wedstrijd minder gespeeld telt Sijos Menen één punt minder dan de tegenstander van dienst dit weekend.

“Dat we met deze ploeg helemaal bovenaan meedraaien is eigenlijk beter dan verwacht”, steekt Delpine Maelfait, een van de sterkhouders, van wal. “Het doel was om ooit eens naar Promo 3 te promoveren. Nu is er misschien wel de mogelijkheid om kampioen te spelen. Met Evelien De Vrieze als speler-coach hebben we de ideale motivator in ons rangen. We zijn een hecht team die vriendschap hoog in het vaandel draagt.”

“Tegen Volley Heuvelland kenden we vorig weekend weinig moeite (3-0 – 25/4, 25/23, 25/14). We presteerden als een team. Enkel in set 2 was het spannend.”

Derby

“Dit weekend spelen we tegen Davo Wevelgem. Het is een uitwedstrijd waar je op een klein of groot veld kan terecht komen. Het is een redelijk technische aangelegde ploeg die goed op elkaar ingespeeld is. We zullen vooral waakzaam moeten zijn dat we zelf geen domme fouten maken. Ons eigen spel verzorgen en voldoende communiceren zullen nodig zijn.”

“Nadat ikzelf zevenjaar was gestopt met volleybal is dit nu mijn tweede jaar opnieuw tussen de lijnen. Mijn laatste wapenfeit was bij Wevelgem. School en een weerbarstige knie hielden me zolang aan de kant tot Evelien, mijn buurvrouw, met de vraag kwam om bij Sijos te spelen. Tot op heden heb ik geen spijt van die beslissing. Samen met Evelien train ik ook de U15,” aldus Delphine.

Stunt

Sijos Menen A zorgde vorig weekend voor dé stunt van het seizoen in Promo 2. In het Badhuis smeerde het ongeslagen leider Davo Wevelgem B de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het werd 3-1 (25/20, 24/26, 28/26, 25/18). Delphine maakte deel uit van de kern.

Zaterdag 2 maart om 16.30 uur, Sporthal De Vlasschaard: Davo Wevelgem D – Sijos Menen B.

The post Kraker tussen Davo Wevelgem D en Sijos Menen B: “We zijn goed op elkaar ingespeeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

Koude nachten op komst: dit kan je doen om je tuin te beschermen

De komende nachten duiken de temperaturen flink naar beneden. Vanaf woensdagnacht zou het aan de grond zelfs weer kunnen vriezen. En dat is slecht nieuws voor sommige bloemen en planten in je tuin. "Wie de voorbije dagen iets te enthousiast gestart is met tuinieren, kan wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen", zegt tuinexpert Angelo Dorny. Dit zijn enkele tips.

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Grote verschillen tussen ziekenhuizen in behandeling na beroerte

De kans om snel de juiste behandeling te krijgen na een beroerte varieert sterk tussen ziekenhuizen. Dat is ook zo voor het risico op complicaties. In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden bijna vijf keer hoger dan in andere. Dat schrijft ‘De Morgen’ vandaag op basis van een analyse door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ).

Lees meer »

Dit stond te lezen op Meghan Markles blog, waar ze nog écht zei wat ze dacht: “Toen al hard voor William en Kate”

Meghan Markle (42) lanceerde zopas haar nieuwe lifestylemerk ‘American Riviera Orchard’, compleet met gouden lepeltjes en ‘rustieke’ potjes confituur, volledig in lijn met haar koninklijke imago. Maar wie de voormalige actrice écht op de voet gevolgd heeft, weet dat ze zeven jaar geleden haar vorige blog, ‘The Tig’, opdoekte. Daarop gaf ze gelijkaardige tips over eten en mode, maar vertelde

Lees meer »