Chinese economie zet 2024 verrassend sterk in

06:10 Cijfers voor maart geven echter aan dat de Chinese consument de grote afwezige blijft bij het post-covid herstel. 

Meer krantenkoppen in België

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Kamer in bibliotheek toont valrisico’s

In het kader van de Week van de Valpreventie pakt de gemeente Moorslede in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek uit met een opmerkelijk initiatief. In de bibliotheek werd een kamer nagebouwd waarin een aantal situaties worden gesimuleerd die aanleiding kunnen geven tot vallen.
The post Kamer in bibliotheek toont valrisico’s appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

Protest van Leuvense studenten tegen samenwerking met Israël breidt uit, ook professoren steunen actie

Het protest van de Leuvense studenten en professoren tegen de samenwerking van de KU Leuven met Israëlische universiteiten neemt toe. Een groep studenten bezet College De Valk al enkele dagen om een boycot te eisen. Ondertussen is het tentenkamp uitgebreid naar het plein aan het universiteitsgebouw. "De KU Leuven heeft kleine stappen in de goede richting gezet, maar dat is

Lees meer »