“Beroerte? Bel zo snel mogelijk een ambulance”: snelle zorg blijft belangrijk, ondanks verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen in Vlaanderen

Het is bij een beroerte veel belangrijker om zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan dan uit te pluizen waar je de beste zorg krijgt. Dat zegt neuroloog Robin Lemmens (UZ Leuven) na het rapport van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuizen de kwaliteitsnormen niet haalt voor de behandeling van een acute beroerte. Maar wat betekent dat? 

Meer krantenkoppen in België

Oostende onthult ‘Love Oostende’-letters voor leuke foto of selfie

Wie wil, kan voortaan op de foto met de gigantisch letters ‘Love Oostende’. De letters staan nu voor het eerst opgesteld op het maritieme festival Oostende voor Anker en worden vervolgens ook op andere prominente plekken en evenementen in de stad geplaatst.
The post Oostende onthult ‘Love Oostende’-letters voor leuke foto of selfie appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vis’ maakt voor één avondje comeback in café Metropol (nu Plectrum) waar hij 20 jaar de patron was: “Ik kijk er naar uit”

Jean-Claude Vilez, in het Izegemse uitgaansleven genoegzaam bekend als Vis, keert voor één avond terug op de stek waar hij jarenlang furore maakte als cafébaas van het toenmalige café Metropol. Nu runt Juri Rommens er ’t Plectrum en inviteerde die Vis om eens een avondje terug te keren. En dat gebeurt op vrijdag 1 juni.
The post ‘Vis’ maakt

Lees meer »

Gezin van BBC-weervrouw van het vliegtuig gezet vanwege pinda-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?

Van het vliegtuig gezet worden vanwege je pinda-allergie: het overkwam een 12-jarig Brits meisje en haar gezin toen ze op vakantie wilden vertrekken. De moeder – een weervrouw bij BBC – had de crew gevraagd om alle passagiers in te lichten zodat niemand op het vliegtuig pinda’s zou eten, maar dat weigerden ze. De kapitein stuurde het gezin daarna van

Lees meer »

KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben.

Lees meer »

Bert Anciaux bracht echtgenote pas enkele weken geleden op de hoogte van misbruik als tiener: “Het was een soort tweede liefdesverklaring”

“Ik wilde geen geheimen hebben voor mijn vrouw, nu weet ze alles.” Ook de vrouw van Bert Anciaux (Vooruit) weet nog maar net dat hij als tiener misbruikt werd door een BRT-regisseur, een verhaal dat hij in de Senaat wereldkundig maakte. “Mensen noemen me nu moedig, maar het is absoluut niet moedig dat je daar 50 jaar over zwijgt.”

Lees meer »

Parkeergarage deels ingestort bij ziekenhuis in Nederlandse stad Nieuwegein: nog onduidelijk of er slachtoffers zijn

Een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in het Nederlandse Nieuwegein, ten zuiden van Utrecht, is zondagavond ingestort. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht zijn alle hellingen van de parkeergarage, de overgangsstukken tussen de verschillende verdiepingen, ingestort. Of daarbij slachtoffers zijn gevallen, is nog niet bekend. “Er hangen veel brokstukken los aan het plafond.”

Lees meer »

“Zijn nieuwe gebit betaald, nu zélf in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de Turkse tandenmaffia laat spannen

“Wil hij echt zijn naam op het spel zetten voor die paar euro die hij eraan verdient?” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee nieuwe slachtoffers, die via de zanger naar Turkije reisden en daar mismeesterd werden. Steve Tielens reageert ook op alle

Lees meer »

Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.
The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Lees meer »

Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap”

In maart 2025 speelt Chris Van Tongelen de rol van ‘Harry’ in de musical ‘MAMMA MIA’. Het is dan al 18 jaar geleden dat hij nog eens op een podium stond en meespeelde in een musical.
The post Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap” appeared

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Denis Odoi: “Als Club het toch niet ziet zitten, moet de ploeg die ook eens kampioen wil spelen je gewoon opbellen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Denis Odoi, sterkhouder in de play-offs en mee verantwoordelijk voor het behalen van de 19de titel voor Club Brugge. Odoi mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Denis Odoi: “Als Club het toch niet ziet zitten, moet de ploeg die ook eens

Lees meer »