“Beroerte? Bel zo snel mogelijk een ambulance”: snelle zorg blijft belangrijk, ondanks verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen in Vlaanderen

Het is bij een beroerte veel belangrijker om zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan dan uit te pluizen waar je de beste zorg krijgt. Dat zegt neuroloog Robin Lemmens (UZ Leuven) na het rapport van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuizen de kwaliteitsnormen niet haalt voor de behandeling van een acute beroerte. Maar wat betekent dat? 

Meer krantenkoppen in België

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

Zestigtal geïnteresseerden bij adoptiedag in SOS Reptiel: “Ik bouwde zelf terrarium voor deze python”

De adoptiedag bij SOS Reptiel in Ichtegem kon zaterdag op heel wat belangstelling rekenen. Een zestigtal geïnteresseerden kwamen langs en verschillende mensen adopteerden effectief een dier. Daarnaast tekenden nog eens twintig bezoekers present voor een rondleiding. Bezieler Mario Goes kwam samen met zijn vrijwilligers handen tekort om iedereen te woord te staan, maar dat deden ze met veel plezier. De

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Provinciedomein van Huizingen moet jong Brabants trekpaard Remi laten inslapen: “Als je een dier hebt, liggen verdriet en liefde vaak kort bij elkaar”

Het provinciedomein van Huizingen heeft een van zijn geliefde Brabantse trekpaarden verloren. Remi, die nog maar net 1 jaar oud was, liep al even mank. Toen de blessure veel erger bleek dan eerst gedacht, hebben de dierenverzorgers besloten het paard te laten inslapen. "We moesten van ons hart een steen maken", zegt dierenverzorger Sam Stylemans.

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

Spaanse kustplaats Calpe wil komaf maken met asociale ‘handdoek-leggers’: boetes tot 250 euro, spullen worden weggehaald

Het kan behoorlijk druk zijn op het strand van de Spaanse kustplaats Calpe in de provincie Alicante. Om het beste plekje te ‘claimen’, zijn sommige strandgangers er wel erg vroeg bij. Ze leggen hun handdoek op de gewenste plaats en keren pas uren later terug. “Asociaal gedrag”, zo vindt het gemeentebestuur van Calpe. De zogenaamde asociale ‘handdoek-leggers’ riskeren er voortaan

Lees meer »

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »

Café De Transvaal als eerbetoon omgedoopt tot ‘Bie Mariette’: “We zullen hier op de ‘buzzestove’ pannenkoeken bakken”

Langs de Lichterveldestraat in Koolskamp is café De Transvaal opnieuw geopend. Het interieur is helemaal veranderd en ademt de sfeer van een bruine kroeg uit. Buiten is men nog druk in de weer om de omgeving af te werken. “En straks komt hier een ‘buzzestove’ waarop we pannenkoeken kunnen bakken”, zegt eigenaar Chris Vandevyvere. En ondertussen vindt het volk opnieuw

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »