“Voor de tweede keer doodverklaard”: Ellen Dufour, ex-‘Big Brother’-winnares, belaagd online

“Voormalig ‘Big Brother’-winnares Ellen Dufour is dood. Ze werd dood teruggevonden in haar huis. Er is een onderzoek gestart”, klinkt het op Facebook. Een vals bericht, volgens Dufour zelf, die 23 jaar geleden het spelprogramma ‘Big Brother’ won. 

Meer krantenkoppen in België

Vanop de reservebank naar de favorietenrol: hoe het Kroatische Baby Lasagna per toeval op het Songfestival belandde

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Hamas toont opnieuw video van Israëlische gijzelaar

De al-Qassam-brigade, de gewapende vleugel Hamas, toont een video waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. De beelden hebben ze op de berichtendienst Telegram geplaatst. Het gaat om Nadav Popplewell, die werd gevangengenomen na de aanval van Hamas op 7 oktober. Volgens de al-Qassam-brigade is de man intussen overleden aan zijn verwondingen na Israëlische bombardementen.

Lees meer »

“En wat als Joost Klein onschuldig is?”: Songfestivalkenners beantwoorden jouw meest gestelde vragen over uitsluiting Nederlandse inzending

Dat Joost Klein niet meer mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, komt voor veel fans en kenners als een schok. Onze redactie kreeg al 300 vragen binnen over zijn diskwalificatie. Wat is er precies gebeurd? Is dit geen te zware sanctie? Gaan andere landen uit de wedstrijd stappen? En is dit nu het begin van het einde voor het Songfestival? Songfestivalkenners

Lees meer »

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

ANALYSE. “Communication: zero points.” Hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russische stad Belgorod stort in na raketinslag: “Vier mensen gedood”

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: hoe Brussels is filmster Audrey Hepburn?

Dit jaar zou Audrey Hepburn 95 geworden zijn. Ze was een van de beroemdste filmsterren uit de jaren 1950 en 1960. Met rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My Fair Lady’ en ‘Roman Holiday’ is ze niet weg te denken uit enkele klassiekers uit de tijd van het oude Hollywood. Hepburn was ook een mode-icoon, en haar roots, die lag in

Lees meer »

Gouden jubileum voor Raphaël en Lena

Op 20 april 1974 stapten Raphaël Busschaert (76) en Lena Delporte (72) in het huwelijksbootje. De jubilarissen waren hun hele leven lang landbouwers en veehandelaars op het erf aan de Blekerijweg in Proven. Na hun pensioen gingen ze wat verderop in dezelfde straat wonen, waar ze blijven genieten van de natuur en vooral van de open
The post Gouden

Lees meer »