Turnster Jutta Verkest zet op achttienjarige leeftijd punt achter topsportcarrière

In 2021 was ze met haar 15 lentes nog de jongste Belgische turnster op de Olympische Spelen in Tokio maar vandaag zet turnster Jutta Verkest op amper achttienjarige leeftijd een punt achter haar topsportcarrière. 

Meer krantenkoppen in België

VS-correspondent Björn Soenens keert na 8 jaar terug naar België: “Ik was onlangs bij mijn dochter in Portugal en ik dacht: hier kom ik tot rust”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika, vertelt hij aan onze man in de Verenigde Staten. Na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke

Lees meer »

Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen

Lees meer »

Honderdtal toeristen uit Nieuw-Caledonië geëvacueerd

Er zijn een 100-tal toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië. Dat melden de lokale autoriteiten. Australië en Nieuw-Zeeland begonnen gisteren de eerste evacuatievluchten uit te voeren voor burgers die op het eiland gestrand waren. In het Franse overzeese gebied bij Australië vinden al ruim een week dodelijke rellen plaats. De luchthaven blijft nog zeker tot zaterdag gesloten voor commerciële vluchten.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

HIPPO. WAR pakt uit met expo rond luchtfotografie tijdens WO I: “Niemandsland in kaart brengen”

Nog tot eind juli kan je in bezoekerscentrum HIPPO. WAR in Waregem een nieuwe tijdelijke tentoonstelling ontdekken. Het stadsarchief opent samen met de werkgroep van HIPPO. WAR de bijzondere expo ‘Luchtfotografie in Waregem tijdens de Eerste Wereldoorlog’.
The post HIPPO. WAR pakt uit met expo rond luchtfotografie tijdens WO I: “Niemandsland in kaart brengen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »