Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie: “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren”

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Koppel valt in water bij aanleggen van boot in Nieuwpoort

Een man en een vrouw zijn maandagmiddag in het water gesukkeld tijdens het aanleggen van een boot aan de kade in Nieuwpoort. De hulpdiensten met duikers werden massaal opgeroepen, maar een stadsarbeider die snel ter plaatse was kon hen met hulp van twee ambulanciers snel op het droge krijgen.
The post Koppel valt in water bij aanleggen van boot

Lees meer »

“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel

Een 21-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twaalf maanden cel, eventueel voor een deel voorwaardelijk, voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.
The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.
The

Lees meer »

Steeds meer jongeren ‘vapen’ regelmatig, ook in de lagere school: “Het wordt ervaren als een onschuldig, bijna gezond tussendoortje”

Steeds meer jongeren tussen 15 en 18 jaar roken regelmatig elektronische sigaretten (‘vapen’). Dat blijkt uit een bevraging van de Universiteit Antwerpen. Zelfs bij kinderen op de lagere school wordt vapen populair. Kankerspecialist Filip Lardon wordt meer en meer gevraagd voor infosessies in lagere scholen. "Als ik vraag of ze denken dat vapen schadelijk is, antwoorden ze: ‘Jamaar, dat smaakt

Lees meer »

Elektrische wagen “tot drie keer gevaarlijker” voor voetgangers

Volgens een Britse studie lopen voetgangers een hoger risico op ongevallen bij elektrische auto’s dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Volgens data uit het VK hebben voetgangers twee keer zoveel kans om aangereden te worden door elektrische of hybride voertuigen dan door benzine- of dieselvoertuigen. In stedelijke omgevingen is die kans zelfs drie keer zo groot.

Lees meer »

“Schokkend” en “flagrante schending van internationaal recht”: wereld reageert scherp na Israëlische luchtaanval op Rafah

De Israëlische luchtaanval op een tentenkamp in Rafah lokt heel wat internationale kritiek uit. Bij die aanval kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid dan ook 45 mensen om het leven en geraakten nog eens 249 anderen gewond. Verschillende landen veroordelen de aanval en willen de druk opvoeren om het offensief in Rafah stop te zetten, zoals het Internationaal Gerechtshof

Lees meer »

Streetart parcours langs gevels van tien sociale woningen wordt verlengd

De !Mpulsive Girl Tour krijgt een verlengstuk. Het gloednieuw streetart parcours dat dit weekend werd gelanceerd is een initiatief van woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik, in samenwerking met Girls ’n Cans en Designregio Kortrijk.
The post Streetart parcours langs gevels van tien sociale woningen wordt verlengd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA)

N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones zijn in onze verkiezingsreeks Cobbaert & Casteleyn vlijmscherp voor onder andere het Agentschap Natuur en Bos. In een reactie dient het ANB de politici nu van antwoord.
The post “Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA) appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn zoon is geen crimineel”, zegt moeder van jongere die gearresteerd werd voor dodelijk incident met riooldeksel

De moeder van één van de drie meerderjarigen die aangehouden is in verband met het dodelijke incident op een Waalse snelweg, is van mening dat haar zoon niets te maken heeft met de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur. “Hij was enkel op de verkeerde plaats op het verkeerde moment met de verkeerde mensen”, klinkt het bij Sudinfo.

Lees meer »

Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen te optimaliseren

Dinsdag werden in cultuurcentrum Spikkerelle in Avelgem de toekomstplannen van intercommunale IMOG voorgesteld. Concreet gaan ze 35 miljoen euro investeren in de afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen. Daarmee zullen ze 10 nieuwe vuilniswagens aanschaffen en 30 nieuwe banen nieuwe creëren. Bovendien zal er vanaf 2026 in 10 gemeenten apart gf(t)-keukenafval opgehaald worden.
The post Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om

Lees meer »