Ook uitbraak kinkhoest in Tsjechië, meerdere patiënten overleden

Tijdens een uitbraak van kinkhoest zijn in Tsjechië zeker drie patiënten na besmetting overleden. In het circa 11 miljoen inwoners tellende EU-land zijn dit jaar al 7888 bestemmingen gemeld, zeggen de autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Fastned opent snellaadstation aan A19 in Zonnebeke: “Eerste station in een regio waar laadstations dun gezaaid zijn”

Vrijdag opende Fastned een snellaadstation in Zonnebeke. Het station ligt naast het recyclagepark van de gemeente op bedrijventerrein de Polderhoek, op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat aan de A19 op grondgebied Geluveld. Met dit snellaadstation opende Fastned zijn 31ste station in België en het negende in West- Vlaanderen.
The post Fastned opent snellaadstation aan A19 in

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Lunin start, maar Ancelotti gooit met lof: “Courtois wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.
The post Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »