Notre-Dame herrijst vijf jaar na brand uit as en er is één belangrijk verschil

“We zullen de kathedraal heropbouwen en nog mooier maken dan hij al was. En dat binnen vijf jaar”, zo beloofde Frans president Emmanuel Macron daags nadat de Notre-Dame in Parijs deels in vlammen was opgegaan. Ondanks corona lijkt dat te gaan lukken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

“Meer dan 1 miljoen kijkers gaan niet tevreden zijn”: VRT-acteurs gaan in tegenaanval tegen Vlaams Belang

“Nooit eerder zo’n onzin gehoord.” VRT-acteurs zijn niet te spreken over de uitspraken van Chris Janssens (46). De ondervoorzitter van Vlaams Belang stelde in ‘De afspraak’ dat er voor entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘F.C. De Kampioenen’ geen plaats meer is bij de openbare omroep. Marijn Devaclk (73), alias als Boma uit ‘F.C. De Kampioenen’, en ‘Thuis’-acteurs Leah Thys (79) en

Lees meer »

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 11 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »