Nooit eerder zo vroeg 25 graden in noorden van Japan

De temperatuur liep maandag in Sapporo, een stad in het noorden van Japan, op tot 25 graden Celsius. Nooit eerder was het daar zo vroeg zo warm, meldt het Japanse meteorologische agentschap JMA.

 

Meer krantenkoppen in België

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee en Lang niet in voorlopige EK-selectie Nederland – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe restaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Twee weken geleden startte de Commissie nog een ander onderzoek naar Meta. Het ging toen om de vermoedens dat het bedrijf de verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »